top of page

Tratamentul stomatologic multidisciplinar la Dentalist



Ce este un tratament multidisciplinar?


Pacienta s-a prezentat la clinica Dentalist pentru un tratament Invisalign, însă a avut nevoie de tratamente stomatologice suplimentare, care au precedat tratamentul ortodontic.

În situația inițială, pacienta a avut gingivită, adică sângerări gingivale, iar primul lucru care i-a fost recomandat de către medicul specialist a fost o igienizare dentară completă, formată din detartraj, periaj și airflow. Pentru restabilirea sănătății dentare, medicul parodontolog a completat tratamentul cu o decontaminare laser, cu ajutorul căruia gingiile și-au recăpătat rozul perfect. Ulterior au fost tratate cariile, iar pacienta a putut să intre în tratament cu aparatul dentar Invisalign.


Ce probleme dentare a rezolvat aparatul dentar Invisalign?


Am observat că pacienta are o muscatură incorectă, fapt care a condus în timp la modificarea incisivilor centrali, care erau ciobiți. Privind dintr-un alt unghi am observat și un alt tip de muscatura incorectă, inversă. De asemenea, dinții de sus îi acopereau în mare parte pe cei de jos, și trebuia să restabilim acest aspect estetic și funcțional.


1. Consultația

Am realizat inițial o simulare digitală a zămbetului pacientei, pentru a vedea cum vor arăta dinții la finalul tratamentului Invisalign. O particularitate a acestui aparat dentar este predictibilitatea rezultatului, care conferă nu doar încredere, ci și dorința pacienților de a urma conștiincios tratamentul.

Am făcut poze de diagnostic, pentru a vedea constant, alaturi de pacient, evoluția fiecărui caz.


2. Tratamentul

O altă particularitate a aparatului dentar Invisalign este eficientizarea timpului petrecut în cabinetul stomatologic. Consultațiile Invisalign sunt flexibile și nu necesită controale lunare, așa cum este în cazul aparatelor dentare fixe, cu brackeți. Pacienta a purtat în total 24 de gutiere, pe care le-a schimbat singură acasă, o dată la 10 zile.

Planurile de tratament Invisalign sunt realizate de echipa Dentalist în colaborare cu speakeri internaționali Invisalign. Dinții frontali au rămas puțin ciobiți, însă după tratamentul cu aparat dentar, putem sa îi reconstruim cu ajutorul fatetelor dentare din ceramica.


Afla mai multe despre Invisalign aici.




bottom of page