top of page
0I8A0309-low-20.jpg

IMPLANT DENTAR LA DENTALIST

Nu e niciodată prea târziu să obÈ›ii zâmbetul mult dorit

ZâmbeÈ™te din nou cu încredere È™i bucură-te de o dantură sănătoasă

Mușcătură corectă, fără spații goale

Recăpătarea confortului când mănânci sau vorbeÈ™ti

Aspect estetic mai plăcut

0I8A6178-black-edit-low-30.jpg

De ce implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv medical ce este utilizat cu scopul de a înlocui dinÈ›ii naturali È™i de a permite masticaÈ›ia È™i vorbirea. Frecvent, procedura de realizare a implanturilor are o durată scurtă È™i nu prezintă complicaÈ›ii. Acestea sunt durabile, putând fi folosite pentru o perioadă lung de timp. În plus, asigură È™i un aspect estetic mai plăcut al zâmbetului.

tooth-implant-model-human-teeth-gums-denturas-dental-medicine-stomatology-concept-edit-low
De ce

Ce este un implant dentar?

2008.i305.029.P.m005.c25.realistic-tooth-anatomy-set-02-[Converted].png

Implantul dentar reprezintă o piesă medicală care permite înlocuirea unui dinte lipsă. Acesta este confecÈ›ionat dintr-un metal uÈ™or de acceptat de către organism. Un implant dentar prezintă 3 componente, după cum urmează:

​

1 - implantul propriu-zis;

2 - bontul protetic;

3 - coroana sau lucrarea dentară.

1. Implantul propriu-zis

Implantul propriu-zis este componenta asemănătoare unui È™urub care se inserează la nivelul osului ce formează arcada dentară. Acesta înlocuieÈ™te rădăcina dintelui. De cele mai multe ori, implantul este confecÈ›ionat din titan de puritate înaltă (grad de puritate 5). Astfel, È™ansele ca organismul să genereze reacÈ›ii de respingere a materialului străin sunt minime. 

2. Bontul protetic

Bontul protetic este un element de legătură dintre implantul propriu-zis È™i coroana dentară. Acesta se află poziÈ›ionat deasupra osului gingival, fiind vizibil. 

3. Coroana sau lucrarea dentară

În funcÈ›ie de fiecare pacient, la nivelul bontului se poate aplica:

  • coroană dentară - înlocuieÈ™te un singur dinte;

  • punte dentară - lucrare care asigură înlocuirea unui singur dinte, dar care este susÈ›inută de dinÈ›ii învecinaÈ›i.

  • proteză dentară - permite înlocuirea mai multor dinÈ›i, chiar È™i a unei arcade întregi.

Ce este
Implant_caz_1.jpg

Când este recomandat implantul dentar? 

Caz realizat de echipa Dentalist - 3 coroane pe implant, 16 coroane dentare și 6 fațete din ceramică E-max

0I8A9946-low-20.jpg

Implantul dentar este indicat când unul sau mai mulÈ›i dinÈ›i lipsesc. Acesta poate înlocui dinÈ›ii lipsă, conferind un aspect estetic plăcut È™i crescând calitatea vieÈ›ii. 

​

SituaÈ›iile în care implantul dentar poate reprezenta o soluÈ›ie stomatologică includ:

  • pierderea unuia sau a mai multor dinÈ›i;

  • dinÈ›i crăpaÈ›i sau rupÈ›i;

  • fracturi dentare;

  • traumatisme faciale.  

​

Avantajele implantului dentar sunt reprezentate de:

  • aspect estetic plăcut;

  • confort ridicat;

  • îmbunătățirea masticaÈ›iei;

  • fluidificarea vorbirii;

  • creÈ™terea calității vieÈ›ii. 

​

Un aspect estetic plăcut contribuie semnificativ È™i la o încredere ridicată în sine. Aceasta influenÈ›ează întregul comportament al persoanei, dar È™i modul în care aceasta îÈ™i desfășoară activitatea È™i ia deciziile. Prin intermediul implanturilor sunt evitate scăderea stimei de sine, sentimentele de stânjeneală, anxietatea È™i depresia. 

Cand e recomadat
Doamna_cu_mana_la_gura.png
gum-inflammation-cropped-shot-young-woman-showing-red-bleeding-gums-low-20.jpg
child-teeth-close-up-view-with-joyful-expression-low-20.jpg

Când NU se poate face implant dentar?

DeÈ™i implantul dentar este o soluÈ›ie de durată pentru înlocuirea spaÈ›iilor goale din dantură, acesta nu este întotdeauna recomandat. 

 

Printre situaÈ›iile în care implantul dentar nu este considerat a fi prima soluÈ›ie terapeutică se află:

  • Când densitatea osoasă este scăzută: O densitate osoasă scăzută împiedică fixarea corespunzătoare a implantului. Ca urmare, procesul de vindecare este de lungă durată, rezistenÈ›a implantului este scăzută È™i pot apărea complicaÈ›ii ale procedurii. În aceste cazuri, se realizează o adiÈ›ie osoasă înainte de efectuarea implantului dentar.

  • Când pacientul suferă de boli autoimune: Persoanele care au boli autoimune pot prezenta agravarea simptomatologiei È™i apariÈ›ia complicaÈ›iilor în urma procedurii stomatologice.

  • Când sunt prezente afecÈ›iuni gingivale: ExistenÈ›a unor patologii gingivale nu permite realizarea implanturilor dentare, până la vindecarea acestora. În aceste situaÈ›ii, riscul de apariÈ›ie al sângerărilor È™i al infecÈ›iilor este crescut.

  • În cazul copiilor È™i adolescenÈ›ilor: În practica medicală sunt întâlnite cazuri în care mugurii dentari lipsesc, iar dinÈ›ii nu se formează. Un implant dentar poate oferi o soluÈ›ie, însă este recomandat după finalizarea perioadei de creÈ™tere, pentru ca osul să fie complet dezvoltat.

Tipuri de implanturi dentare

Implanturile dentare pot fi de mai multe tipuri. Medicul stomatolog va recomanda cel mai potrivit tip de implant în funcÈ›ie de starea medicală a pacientului. Pentru a È™tii ce tip de implant îÈ›i este indicat, consultă medicul stomatolog. 

Implantul dentar Straumann 

Implantul dentar Straumann este considerat a fi unul dintre cele mai bune tipuri de implant din punct de vedere al calitaÈ›ii. Acestea sunt alcătuite din 85% titan È™i 15% zirconiu. Adăugarea zirconiului în compoziÈ›ia acestor implanturi conferă o rezistență crescută acestor implanturi. Studiile au demonstrat că proprietățile sunt păstrate chiar È™i după 10 ani la aproximativ 97% dintre persoanele ce au implanturi dentare. 

 

De asemenea, acestea prezintă biocompatibilitate ridicată È™i integrare osoasă crescută. Prin urmare, rata de vindecare a gingiei după inserarea implanturilor în os este mult crescută. 

452-low.jpg

Costul tratamentului

Cât costă un implant dentar?

În cadrul consultatiei, medicul stomatolog poate face o estimare a costurilor intervenÈ›iilor medicale. PreÈ›ul unui implant dentar poate varia în funcÈ›ie de:

  • tipul de implant dentar;

  • materialele utilizate;

  • complexitatea cazului;

  • experienÈ›a medicului;

  • procedurile suplimentare necesare. 

0I8A2539-low-20.jpg
Cost

Pret implant dentar Straumann

Straumann este oferta premium din cadrul companiei elveÈ›iene Straumann Group, cu o istorie de peste 60 de ani in dezvoltarea de soluÈ›ii pentru implantologie È™i restaurare dentară. Este un brand recunoscut internaÈ›ional pentru susÈ›inerea excelenÈ›ei, inovaÈ›iei È™i calității în domeniul substituÈ›iei È™i esteticii dentare. 

PreÈ› - 1.000 euro

Pret implant dentar Neodent

Neodent, brand din cadrul Straumann Group, înfiinÈ›at de un stomatolog pentru stomatologi, are o istorie de peste 29 de ani. Sistemele de implanturi dentare Neodent se concentrează pe conceptele de tratament progresiv, cum ar fi tratamentul imediat, prin soluÈ›ii moderne È™i fiabile, pentru a permite disponibilitatea È™i accesibilitatea tratamentului.

PreÈ› - 500 euro

Implantul dentar este o soluÈ›ie medicală pentru înlocuirea unui dinte lipsă, implicând utilizarea a trei componente esenÈ›iale pentru succesul tratamentului: implantul propriu-zis, bontul protetic È™i coroana sau lucrarea dentară. Fiecare componentă joacă un rol major în restabilirea funcÈ›ionalității È™i esteticii dintelui lipsă.

​

La clinica Dentalist oferim pachete complete care includ toate aceste componente și serviciile asociate, pentru a asigura o experiență simplificată și eficientă pentru pacienții noștri.

Pret pachet implant dentar Straumann

Include:

  • implant dentar Straumann

  • bont protetic Straumann

  • coroană ceramică E-MAX

PreÈ› -                           7.885 ron

IGU_1758-Edit-low.jpg
concept-diagnosis-treatment-tooth-disease-doctor-shows-model-sick-tooth-low.jpg
Radu_v1_SQUARE-low.jpg

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar?

Etapele realizării unui implant dentar pot fi reprezentate de:

1. ExtracÈ›ia dentară - Această etapă este important a se realiza cu atenÈ›ie pentru a păstra integritatea osului. 

2. Realizarea unui examen de tomografie computerizată (CT) - Rolul acestei investigații este de a determina dacă densitatea osoasă este suficientă pentru realizarea implantului.

3. AdiÈ›ie de os (dacă densitatea osoasă nu este suficientă) - AdiÈ›ia de os se realizează când densitatea osoasă este prea scăzută pentru realizarea implantului. În funcÈ›ie de particularitatea medicală a cazului, implantul dentar poate fi introdus în cadrul aceleiaÈ™i consultaÈ›ii sau după 6-9 luni de la adiÈ›ia osoasă.

4. Inserarea implantului dentar - Implantul dentar poate fi aplicat imediat după extracÈ›ia dentară sau după 4-6 luni. Intervalul de timp este diferit în funcÈ›ie de tipul de implant dentar.

​

După introducerea implantului, medicul poate decide să urmeze 2 etape:

1. Suturarea gingiei - Promovează vindecarea gingiei

2. Aplicarea bontului de vindecarea È™i suturarea gingiei în jurul bontului

 

După încheierea tratamentului cu implant dentar, medicul protetician se ocupă de completarea acestuia cu o coroană sau o altă lucrare dentară.

Ce analize sunt necesare înainte de intervenÈ›ia chirurgicală?

Inserarea implantului dentar este o procedură medicală ce nu provoacă complicaÈ›ii în majoritatea cazurilor. Însă, este important a realiza unele investigaÈ›ii, precum:

  • hemograma;

  • glicemia;

  • testele de coagulare;

  • acidul uric;

  • tomografia computerizată (CT).

smiling-dentist-pointing-tooth-model-low-20.jpg
professional-female-scientist-protective-eyeglasses-mask-making-experiment-with-reagents-l

Cât de important este ca extracÈ›ia dintelui să fie făcută corect?

ExtracÈ›ia dentară realizată corect păstrează integritatea osului de la nivelul căruia este eliminat dintele. Astfel, dacă medicul efectuează corect extracÈ›ia, adiÈ›ia de os nu mai este necesară, iar implantul dentar se poate realiza mai rapid. 

Când ai nevoie de adiÈ›ie de os/sinus lift?

AdiÈ›ia de os permite o fixare adecvată a implantului dentar. Aceasta se realizează când osul are o densitate scăzută sau când acesta nu este format. În cadrul extracÈ›iilor dentare, osul se poate remite dacă implantul dentar nu se realizează după o perioadă scurtă de timp. OperaÈ›ia de sinus lift este o variantă de adiÈ›ie osoasă care se realizează în zona premolară È™i molară de la nivelul maxilarului. 

AdiÈ›ia de os, dar È™i operaÈ›ia de sinus lift sunt proceduri care au o durată de realizare variabilă, în funcÈ›ie de volumul osos necesar. În cadrul acestor intervenÈ›ii se utilizează fragmente osoase de la pacient. Frecvent, fragmentele sunt prelevate de la nivelul mandibulei sau bărbiei. Însă, pot fi utilizate È™i material osos de la animale sau fragmente artificiale. 

Ce analize
close-up-dentist-instruments-low-10.jpg

Recuperarea după implantul dentar

Recuperarea după implantul dentar nu implică efectuarea unor etape complicate. În primele ore de la inserarea implanturilor dentare nu este indicat consumul alimentelor, deoarece există riscul de a crea leziuni prin muÈ™carea limbii sau o suprafeÈ›ei interioare a obrajilor din cauza anesteziei. 

​

După trecerea efectului anesteziei, pacientul poate simÈ›i un uÈ™or disconfort. Însă, acesta poate fi ameliorat semnificativ prin administrarea unor analgezice. Este important de menÈ›ionat că disconfortul este resimÈ›it pentru maximum 1-2 zile.

Alimentația și igiena după intervenția de implant dentar

În primele zile sunt recomandate alimentele moi, precum: piure, ouă fierte, legume moi fierte. Pentru a preveni apariÈ›ia leziunilor este important a evita: alimentele dure, acide, bogate în carbohidraÈ›i. De asemenea, sunt de evitat preparatele lactate fermentate, până la vindecarea gingiei. 

​

După 7-10 zile de la inserarea implantului dentar, este necesar a merge la medic pentru scoaterea firelor. 

​

Igiena dentară este foarte importantă chiar È™i după realizarea unui implant dentar. În primele zile de la efectuarea implantului este recomandată o periere blândă. Ulterior, perierea dentară se realizează normal.

top-view-delicious-autumn-soup-composition-white-background-low-15.jpg
close-up-portrait-smiling-half-naked-man-low-20.jpg

ContraindicaÈ›ii - Când nu se poate face implant dentar?

Implantul dentar nu se poate efectua în situaÈ›ii, precum: afecÈ›iuni gingivale, lipsa osului, densitate osoasă scăzută sau boli cronice severe.

ComplicaÈ›iile implanturilor dentare sunt rare, dar pot apărea în anumite cazuri. Printre cele mai frecvente riscuri care pot apărea în urma acestei intervenÈ›ii stomatologice se află următoarele:

  • periimplantita - infecÈ›ia gingiei;

  • retracÈ›ia gingivală;

  • osteointegrarea deficitară;

  • fracturarea implanturilor;

  • fracturarea lucrării protetice.

În unele situaÈ›ii foarte rare pot apărea È™i simptome de respingere a implantului dentar. Acestea pot include:

  • sângerări gingivale;

  • inflamaÈ›ia gingiei;

  • tumefacÈ›ie (umflarea gingiei);

  • retracÈ›ia gingivală;

  • dificultăți de masticaÈ›ie;

  • tulburări de deglutiÈ›ie (înghiÈ›ire).

Intrebari frecvente

Implanturile dentare reprezintă dispozitive medicale ce sunt utilizate pentru înlocuirea dinÈ›ilor naturali. Acestea sunt indicate când se pierd dinÈ›ii sau aceÈ™tia sunt fisuraÈ›i sau rupÈ›i. Procedura de inserare a implanturilor dentare nu este complicată, durează puÈ›in È™i nu este dureroasă. Un avantaj major al implanturilor dentare este dat de durabilitatea acestora, de până la 10-20 de ani. Întreabă medicul stomatolog dacă implanturile dentare sunt potrivite pentru tine È™i care sunt etapele necesare inserării acestora.

Cât durează procedura de tratament cu implant dentar?

Procedura implantului este scurtă, dar variază în funcÈ›ie de numărul de implanturi necesare. În medie, durata inserării unui implant dentar este de aproximativ 20 de minute. 

Există restricÈ›ii de vârstă privind implantul dentar?

La adulÈ›i, implantul dentar poate fi realizat la orice vârstă. Însă, este important ca analizele de sânge să aibă valori normale È™i densitatea osoasă să fie corespunzătoare. La copii È™i tineri, implantul dentar nu este indicat, deoarece osul se află încă în perioada de dezvoltare.

Îmi trebuie un implant dentar pentru fiecare dinte lipsă?

În cazul în care sunt mai mulÈ›i dinÈ›i lipsă se optează pentru inserarea unor implanturi pe care se suprapune o lucrare protetică (o proteză). Astfel, în această situaÈ›ie se inseră 6-8 implanturi dentare pe o arcadă. Acestea sunt suficiente pentru a asigura proteza dentară definitivă fixă. 

Când se scot firele după implantul dentar?

După inserarea implantului dentar, gingia se suturează pentru a favoriza vindecarea. Firele de sutură sunt scoase de către medicul stomatolog după 7-10 zile de la inserarea implantului. 

Ce durată de viață are un implant dentar?

Implanturile dentare au o durată de utilizare îndelungată. Astfel, proprietățile acestora se menÈ›in între 10-20 de ani. 

Doare inserarea implantului dentar?

Inserarea implantului dentar nu este o procedură dureroasă. Medicul va realiza anestezie locală, ceea ce va elimina orice disconfort în timpul proceduri. După ce efectul anesteziei trece, pacientul poate resimÈ›i un uÈ™or disconfort. Însă, acesta poate fi ameliorat prin intermediul medicamentelor analagezice recomandate de medicul dentist.

Implantul dentar este mai bun decât puntea dentară?

Da, implantul dentare are mai multe beneficii comparativ cu puntea dentară, printre care:

  • are o durabilitate crescută;

  • menÈ›ine integritatea dinÈ›ilor vecini (în cazul punÈ›ii dentare, dinÈ›ii învecinaÈ›i sunt È™lefuiÈ›i);

  • fibrele nervoase ale dinÈ›ilor sunt păstrate.

Există restricții după inserarea implantului dentar?

După inserarea implantului dentar sunt recomandate următoarele:

  • evitarea consumului de alimente în primele ore;

  • consumul alimentelor moi (piure, legume fierte moi);

  • efectuarea unui periaj blând în primele zile;

  • nu se recomandă fumatul È™i consumul de alcool în perioada imediat următoare inserării implantului;

  • respectarea regulilor de igienă (perierea de minimum 2 ori pe zi, utilizarea duÈ™ului bucal È™i a apei de gură).

FAQ
Contact

Clinica Dentalist:
9 cabinete și radiologie

Icons_Contact_Dentalist_site_adresa.png
Adresa unde ne găsești:
Intrarea Tăciunelui nr. 5, București
Ne poÈ›i contacta È™i telefonic la: 
0764 760 760
​Sau prin email la:
contact@dentalist.ro

Înscrie-te acum!

Completează formularul de mai jos È™i te contactăm în cel mai scurt timp.
bottom of page