top of page
0I8A0309-low-20.jpg

IMPLANT DENTAR LA DENTALIST

Nu e niciodată prea târziu să obții zâmbetul mult dorit

Zâmbește din nou cu încredere și bucură-te de o dantură sănătoasă

Mușcătură corectă, fără spații goale

Recăpătarea confortului când mănânci sau vorbești

Aspect estetic mai plăcut

0I8A6178-black-edit-low-30.jpg

De ce implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv medical ce este utilizat cu scopul de a înlocui dinții naturali și de a permite masticația și vorbirea. Frecvent, procedura de realizare a implanturilor are o durată scurtă și nu prezintă complicații. Acestea sunt durabile, putând fi folosite pentru o perioadă lung de timp. În plus, asigură și un aspect estetic mai plăcut al zâmbetului.

tooth-implant-model-human-teeth-gums-denturas-dental-medicine-stomatology-concept-edit-low
De ce

Ce este un implant dentar?

2008.i305.029.P.m005.c25.realistic-tooth-anatomy-set-02-[Converted].png

Implantul dentar reprezintă o piesă medicală care permite înlocuirea unui dinte lipsă. Acesta este confecționat dintr-un metal ușor de acceptat de către organism. Un implant dentar prezintă 3 componente, după cum urmează:

1 - implantul propriu-zis;

2 - bontul protetic;

3 - coroana sau lucrarea dentară.

1. Implantul propriu-zis

Implantul propriu-zis este componenta asemănătoare unui șurub care se inserează la nivelul osului ce formează arcada dentară. Acesta înlocuiește rădăcina dintelui. De cele mai multe ori, implantul este confecționat din titan de puritate înaltă (grad de puritate 5). Astfel, șansele ca organismul să genereze reacții de respingere a materialului străin sunt minime. 

2. Bontul protetic

Bontul protetic este un element de legătură dintre implantul propriu-zis și coroana dentară. Acesta se află poziționat deasupra osului gingival, fiind vizibil. 

3. Coroana sau lucrarea dentară

În funcție de fiecare pacient, la nivelul bontului se poate aplica:

 • coroană dentară - înlocuiește un singur dinte;

 • punte dentară - lucrare care asigură înlocuirea unui singur dinte, dar care este susținută de dinții învecinați.

 • proteză dentară - permite înlocuirea mai multor dinți, chiar și a unei arcade întregi.

Ce este
Implant_caz_1.jpg

Când este recomandat implantul dentar? 

Caz realizat de echipa Dentalist - 3 coroane pe implant, 16 coroane dentare și 6 fațete din ceramică E-max

0I8A9946-low-20.jpg

Implantul dentar este indicat când unul sau mai mulți dinți lipsesc. Acesta poate înlocui dinții lipsă, conferind un aspect estetic plăcut și crescând calitatea vieții. 

Situațiile în care implantul dentar poate reprezenta o soluție stomatologică includ:

 • pierderea unuia sau a mai multor dinți;

 • dinți crăpați sau rupți;

 • fracturi dentare;

 • traumatisme faciale.  

Avantajele implantului dentar sunt reprezentate de:

 • aspect estetic plăcut;

 • confort ridicat;

 • îmbunătățirea masticației;

 • fluidificarea vorbirii;

 • creșterea calității vieții. 

Un aspect estetic plăcut contribuie semnificativ și la o încredere ridicată în sine. Aceasta influențează întregul comportament al persoanei, dar și modul în care aceasta își desfășoară activitatea și ia deciziile. Prin intermediul implanturilor sunt evitate scăderea stimei de sine, sentimentele de stânjeneală, anxietatea și depresia. 

Cand e recomadat
Doamna_cu_mana_la_gura.png
gum-inflammation-cropped-shot-young-woman-showing-red-bleeding-gums-low-20.jpg
child-teeth-close-up-view-with-joyful-expression-low-20.jpg

Când NU se poate face implant dentar?

Deși implantul dentar este o soluție de durată pentru înlocuirea spațiilor goale din dantură, acesta nu este întotdeauna recomandat. 

 

Printre situațiile în care implantul dentar nu este considerat a fi prima soluție terapeutică se află:

 • Când densitatea osoasă este scăzută: O densitate osoasă scăzută împiedică fixarea corespunzătoare a implantului. Ca urmare, procesul de vindecare este de lungă durată, rezistența implantului este scăzută și pot apărea complicații ale procedurii. În aceste cazuri, se realizează o adiție osoasă înainte de efectuarea implantului dentar.

 • Când pacientul suferă de boli autoimune: Persoanele care au boli autoimune pot prezenta agravarea simptomatologiei și apariția complicațiilor în urma procedurii stomatologice.

 • Când sunt prezente afecțiuni gingivale: Existența unor patologii gingivale nu permite realizarea implanturilor dentare, până la vindecarea acestora. În aceste situații, riscul de apariție al sângerărilor și al infecțiilor este crescut.

 • În cazul copiilor și adolescenților: În practica medicală sunt întâlnite cazuri în care mugurii dentari lipsesc, iar dinții nu se formează. Un implant dentar poate oferi o soluție, însă este recomandat după finalizarea perioadei de creștere, pentru ca osul să fie complet dezvoltat.

Tipuri de implanturi dentare

Implanturile dentare pot fi de mai multe tipuri. Medicul stomatolog va recomanda cel mai potrivit tip de implant în funcție de starea medicală a pacientului. Pentru a știi ce tip de implant îți este indicat, consultă medicul stomatolog. 

Implantul dentar Straumann 

Implantul dentar Straumann este considerat a fi unul dintre cele mai bune tipuri de implant din punct de vedere al calitații. Acestea sunt alcătuite din 85% titan și 15% zirconiu. Adăugarea zirconiului în compoziția acestor implanturi conferă o rezistență crescută acestor implanturi. Studiile au demonstrat că proprietățile sunt păstrate chiar și după 10 ani la aproximativ 97% dintre persoanele ce au implanturi dentare. 

 

De asemenea, acestea prezintă biocompatibilitate ridicată și integrare osoasă crescută. Prin urmare, rata de vindecare a gingiei după inserarea implanturilor în os este mult crescută. 

452-low.jpg

Costul tratamentului

Cât costă un implant dentar?

În cadrul consultatiei, medicul stomatolog poate face o estimare a costurilor intervențiilor medicale. Prețul unui implant dentar poate varia în funcție de:

 • tipul de implant dentar;

 • materialele utilizate;

 • complexitatea cazului;

 • experiența medicului;

 • procedurile suplimentare necesare. 

0I8A2539-low-20.jpg
Cost

Pret implant dentar Straumann

Straumann este oferta premium din cadrul companiei elvețiene Straumann Group, cu o istorie de peste 60 de ani in dezvoltarea de soluții pentru implantologie și restaurare dentară. Este un brand recunoscut internațional pentru susținerea excelenței, inovației și calității în domeniul substituției și esteticii dentare. 

Preț - 1.000 euro

Pret implant dentar Neodent

Neodent, brand din cadrul Straumann Group, înființat de un stomatolog pentru stomatologi, are o istorie de peste 29 de ani. Sistemele de implanturi dentare Neodent se concentrează pe conceptele de tratament progresiv, cum ar fi tratamentul imediat, prin soluții moderne și fiabile, pentru a permite disponibilitatea și accesibilitatea tratamentului.

Preț - 500 euro

Implantul dentar este o soluție medicală pentru înlocuirea unui dinte lipsă, implicând utilizarea a trei componente esențiale pentru succesul tratamentului: implantul propriu-zis, bontul protetic și coroana sau lucrarea dentară. Fiecare componentă joacă un rol major în restabilirea funcționalității și esteticii dintelui lipsă.

La clinica Dentalist oferim pachete complete care includ toate aceste componente și serviciile asociate, pentru a asigura o experiență simplificată și eficientă pentru pacienții noștri.

Pret pachet implant dentar Straumann

Include:

 • implant dentar Straumann

 • bont protetic Straumann

 • coroană ceramică E-MAX

Preț -                           8 075 ron

IGU_1758-Edit-low.jpg
concept-diagnosis-treatment-tooth-disease-doctor-shows-model-sick-tooth-low.jpg
Radu_v1_SQUARE-low.jpg

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar?

Etapele realizării unui implant dentar pot fi reprezentate de:

1. Extracția dentară - Această etapă este important a se realiza cu atenție pentru a păstra integritatea osului. 

2. Realizarea unui examen de tomografie computerizată (CT) - Rolul acestei investigații este de a determina dacă densitatea osoasă este suficientă pentru realizarea implantului.

3. Adiție de os (dacă densitatea osoasă nu este suficientă) - Adiția de os se realizează când densitatea osoasă este prea scăzută pentru realizarea implantului. În funcție de particularitatea medicală a cazului, implantul dentar poate fi introdus în cadrul aceleiași consultații sau după 6-9 luni de la adiția osoasă.

4. Inserarea implantului dentar - Implantul dentar poate fi aplicat imediat după extracția dentară sau după 4-6 luni. Intervalul de timp este diferit în funcție de tipul de implant dentar.

După introducerea implantului, medicul poate decide să urmeze 2 etape:

1. Suturarea gingiei - Promovează vindecarea gingiei

2. Aplicarea bontului de vindecarea și suturarea gingiei în jurul bontului

 

După încheierea tratamentului cu implant dentar, medicul protetician se ocupă de completarea acestuia cu o coroană sau o altă lucrare dentară.

Ce analize sunt necesare înainte de intervenția chirurgicală?

Inserarea implantului dentar este o procedură medicală ce nu provoacă complicații în majoritatea cazurilor. Însă, este important a realiza unele investigații, precum:

 • hemograma;

 • glicemia;

 • testele de coagulare;

 • acidul uric;

 • tomografia computerizată (CT).

professional-female-scientist-protective-eyeglasses-mask-making-experiment-with-reagents-l
smiling-dentist-pointing-tooth-model-low-20.jpg

Cât de important este ca extracția dintelui să fie făcută corect?

Extracția dentară realizată corect păstrează integritatea osului de la nivelul căruia este eliminat dintele. Astfel, dacă medicul efectuează corect extracția, adiția de os nu mai este necesară, iar implantul dentar se poate realiza mai rapid. 

Când ai nevoie de adiție de os/sinus lift?

Adiția de os permite o fixare adecvată a implantului dentar. Aceasta se realizează când osul are o densitate scăzută sau când acesta nu este format. În cadrul extracțiilor dentare, osul se poate remite dacă implantul dentar nu se realizează după o perioadă scurtă de timp. Operația de sinus lift este o variantă de adiție osoasă care se realizează în zona premolară și molară de la nivelul maxilarului. 

Adiția de os, dar și operația de sinus lift sunt proceduri care au o durată de realizare variabilă, în funcție de volumul osos necesar. În cadrul acestor intervenții se utilizează fragmente osoase de la pacient. Frecvent, fragmentele sunt prelevate de la nivelul mandibulei sau bărbiei. Însă, pot fi utilizate și material osos de la animale sau fragmente artificiale. 

Ce analize
close-up-dentist-instruments-low-10.jpg

Recuperarea după implantul dentar

Recuperarea după implantul dentar nu implică efectuarea unor etape complicate. În primele ore de la inserarea implanturilor dentare nu este indicat consumul alimentelor, deoarece există riscul de a crea leziuni prin mușcarea limbii sau o suprafeței interioare a obrajilor din cauza anesteziei. 

După trecerea efectului anesteziei, pacientul poate simți un ușor disconfort. Însă, acesta poate fi ameliorat semnificativ prin administrarea unor analgezice. Este important de menționat că disconfortul este resimțit pentru maximum 1-2 zile.

Alimentația și igiena după intervenția de implant dentar

În primele zile sunt recomandate alimentele moi, precum: piure, ouă fierte, legume moi fierte. Pentru a preveni apariția leziunilor este important a evita: alimentele dure, acide, bogate în carbohidrați. De asemenea, sunt de evitat preparatele lactate fermentate, până la vindecarea gingiei. 

După 7-10 zile de la inserarea implantului dentar, este necesar a merge la medic pentru scoaterea firelor. 

Igiena dentară este foarte importantă chiar și după realizarea unui implant dentar. În primele zile de la efectuarea implantului este recomandată o periere blândă. Ulterior, perierea dentară se realizează normal.

top-view-delicious-autumn-soup-composition-white-background-low-15.jpg
close-up-portrait-smiling-half-naked-man-low-20.jpg

Contraindicații - Când nu se poate face implant dentar?

Implantul dentar nu se poate efectua în situații, precum: afecțiuni gingivale, lipsa osului, densitate osoasă scăzută sau boli cronice severe.

Complicațiile implanturilor dentare sunt rare, dar pot apărea în anumite cazuri. Printre cele mai frecvente riscuri care pot apărea în urma acestei intervenții stomatologice se află următoarele:

 • periimplantita - infecția gingiei;

 • retracția gingivală;

 • osteointegrarea deficitară;

 • fracturarea implanturilor;

 • fracturarea lucrării protetice.

În unele situații foarte rare pot apărea și simptome de respingere a implantului dentar. Acestea pot include:

 • sângerări gingivale;

 • inflamația gingiei;

 • tumefacție (umflarea gingiei);

 • retracția gingivală;

 • dificultăți de masticație;

 • tulburări de deglutiție (înghițire).

Intrebari frecvente

Implanturile dentare reprezintă dispozitive medicale ce sunt utilizate pentru înlocuirea dinților naturali. Acestea sunt indicate când se pierd dinții sau aceștia sunt fisurați sau rupți. Procedura de inserare a implanturilor dentare nu este complicată, durează puțin și nu este dureroasă. Un avantaj major al implanturilor dentare este dat de durabilitatea acestora, de până la 10-20 de ani. Întreabă medicul stomatolog dacă implanturile dentare sunt potrivite pentru tine și care sunt etapele necesare inserării acestora.

Cât durează procedura de tratament cu implant dentar?

Procedura implantului este scurtă, dar variază în funcție de numărul de implanturi necesare. În medie, durata inserării unui implant dentar este de aproximativ 20 de minute. 

Există restricții de vârstă privind implantul dentar?

La adulți, implantul dentar poate fi realizat la orice vârstă. Însă, este important ca analizele de sânge să aibă valori normale și densitatea osoasă să fie corespunzătoare. La copii și tineri, implantul dentar nu este indicat, deoarece osul se află încă în perioada de dezvoltare.

Îmi trebuie un implant dentar pentru fiecare dinte lipsă?

În cazul în care sunt mai mulți dinți lipsă se optează pentru inserarea unor implanturi pe care se suprapune o lucrare protetică (o proteză). Astfel, în această situație se inseră 6-8 implanturi dentare pe o arcadă. Acestea sunt suficiente pentru a asigura proteza dentară definitivă fixă. 

Când se scot firele după implantul dentar?

După inserarea implantului dentar, gingia se suturează pentru a favoriza vindecarea. Firele de sutură sunt scoase de către medicul stomatolog după 7-10 zile de la inserarea implantului. 

Ce durată de viață are un implant dentar?

Implanturile dentare au o durată de utilizare îndelungată. Astfel, proprietățile acestora se mențin între 10-20 de ani. 

Doare inserarea implantului dentar?

Inserarea implantului dentar nu este o procedură dureroasă. Medicul va realiza anestezie locală, ceea ce va elimina orice disconfort în timpul proceduri. După ce efectul anesteziei trece, pacientul poate resimți un ușor disconfort. Însă, acesta poate fi ameliorat prin intermediul medicamentelor analagezice recomandate de medicul dentist.

Implantul dentar este mai bun decât puntea dentară?

Da, implantul dentare are mai multe beneficii comparativ cu puntea dentară, printre care:

 • are o durabilitate crescută;

 • menține integritatea dinților vecini (în cazul punții dentare, dinții învecinați sunt șlefuiți);

 • fibrele nervoase ale dinților sunt păstrate.

Există restricții după inserarea implantului dentar?

După inserarea implantului dentar sunt recomandate următoarele:

 • evitarea consumului de alimente în primele ore;

 • consumul alimentelor moi (piure, legume fierte moi);

 • efectuarea unui periaj blând în primele zile;

 • nu se recomandă fumatul și consumul de alcool în perioada imediat următoare inserării implantului;

 • respectarea regulilor de igienă (perierea de minimum 2 ori pe zi, utilizarea dușului bucal și a apei de gură).

FAQ
Contact

Clinica Dentalist:
9 cabinete și radiologie

Icons_Contact_Dentalist_site_adresa.png
Adresa unde ne găsești:
Intrarea Tăciunelui nr. 5, București
Ne poți contacta și telefonic la: 
0764 760 760
​Sau prin email la:
contact@dentalist.ro

Înscrie-te acum!

Completează formularul de mai jos și te contactăm în cel mai scurt timp.
bottom of page