top of page

Invisalign la Dentalist

Din╚Ťi drep╚Ťi ╚Öi s─ân─âto╚Öi cu aparatul dentar Invisalign cu rezultate vizibile de la o zi la alta

Folosit de 12 milioane de zâmbete din întreaga lume

Hero3_edited.jpg

Aparat dentar Invisalign

Aparatul dentar, cunoscut ╚Öi sub numele de aparat ortodontic, este un dispozitiv medical utilizat pentru a corecta ocluzia dentar─â incorect─â ╚Öi pentru a îmbun─ât─â╚Ťi func╚Ťia ╚Öi aspectul dentar. Confec╚Ťionate în trecut aproape exclusiv din materiale metalice, care ofereau un disconfort major pacientului, în prezent aparatele dentare sunt realizate din materiale estetice ╚Öi confortabile, cum ar fi ceramica, safirul sau plasticul transparent, fiind mult mult pu╚Ťin vizibile ╚Öi semnificativ mai confortabile.

Ce este aparatul Invisalign?

Aparatul Invisalign reprezint─â o tehnologie modern─â de îndreptare a din╚Ťilor, fiind folosit─â cu succes în tratamentul unor patologii ortodontice complexe. Aparatul Invisalign este un tip de aparat dentar invizibil care folose╚Öte o serie de gutiere transparente personalizate, create dintr-un material plastic confortabil ╚Öi sigur pentru organism.

Cum functioneaza tehnologia Invisalign? 

Invisalign este o tehnologie care a revolu╚Ťionat tratamentul ortodontic, prin eliminarea nevoii de utilizare a dispozitivelor metalice, oferind în schimb o solu╚Ťie estetic─â ╚Öi mai confortabil─â pentru pacien╚Ťi. Planul de tratament Invisalign este complet digitalizat ╚Öi se bazeaz─â pe amprenta dentar─â a pacientului ╚Öi pe fotografii ╚Öi radiografii intraorale digitale. 

Cu ajutorul acestora, medicul stomatolog creeaz─â un model 3D al din╚Ťilor pacientului, folosit pentru conceperea setului de gutiere personalizate, adaptate nevoilor individuale ale fiec─ârui pacient. Setul de gutiere transparente, realizat dintr-un material termoplastic durabil, va fi apoi aplicat direct pe din╚Ťi.

În timpul tratamentului Invisalign, pacien╚Ťii vor purta mai multe serii de gutiere, fiecare set fiind folosit pentru o perioad─â de timp stabilit─â de medicul stomatolog. Pe m─âsur─â ce pacientul trece de la o serie la alta, gutierele se vor ajusta treptat pozi╚Ťiei din╚Ťilor, corectând astfel problemele ortodontice într-un mod eficient.

Ce probleme dentare poate corecta aparatul dentar Invisalign? 

Planul de tratament Invisalign poate corecta o gam─â larg─â de probleme dentare u╚Öoare pân─â la moderate, de la pozi╚Ťionarea din╚Ťilor în mod neadecvat (din╚Ťi spa╚Ťiati, din╚Ťi înghesui╚Ťi, etc.) pân─â la ocluzii incorecte. Deoarece pozi╚Ťionarea strâmb─â a din╚Ťilor afecteaz─â nu doar estetica, ci ╚Öi func╚Ťiile aparatului dento-maxilar, mastica╚Ťia sau modul în care o persoan─â vorbe╚Öte, tratamentul cu aparat dentar Invisalign are nu doar un rol estetic, ci ╚Öi func╚Ťional.

Consultatia initiala pentru diagnosticare & amprentare 

Consulta╚Ťia ini╚Ťial─â la medicul dentist începe cu o examinare a danturii ╚Öi a istoricului medical al pacientului, urmat─â de o discu╚Ťie cu privire la obiectivele pe care pacientul le are ╚Öi cum tratamentul ortodontic cu aparat transparent Invisalign poate fi folosit pentru a satisface aceste obiective. Dac─â pacientul decide s─â continue cu tratamentul Invisalign, medicul ortodont va efectua fotografii ╚Öi radiografii intraorale ╚Öi scan─âri digitale, cu ajutorul c─ârora va realiza modelul 3D al danturii.

Realizarea planului de tratament digital Invisalign

Folosind imaginea digital─â 3D a danturii pacientului, specialistul ortodont poate începe s─â planifice tratamentul. Acest lucru poate include determinarea num─ârului de aliniatoare necesare, stabilirea pozi╚Ťiei corecte a din╚Ťilor ╚Öi stabilirea duratei tratamentului. Odat─â ce planul de tratament a fost realizat, proces care în general dureaz─â între 2 ╚Öi 3 s─âpt─âmâni, se poate trece la urm─âtorul pas, produc╚Ťia aparatului dentar.

Realizarea aparatului dentar Invisalign

Gutierele personalizate Invisalign sunt realizate printr-o tehnologie avansat─â de imprimare 3D. Folosind imaginea digital─â a danturii pacientului, un soft specializat împarte procesul de aliniere a din╚Ťilor în mai multe etape. Pe baza acestor etape, se creeaz─â un set de aliniatoare pentru fiecare pas al tratamentului. Produc╚Ťia aparatului dentar personalizat se realizeaz─â în SUA ╚Öi dureaz─â în general maximum dou─â s─âpt─âmâni.

i3.jpg

Instructiunile de purtare pentru aparatul dentar Invisalign

Eficacitatea tratamentului cu Invisalign depinde de modul în care pacientul respect─â instruc╚Ťiunile de purtare ale aparatului. Astfel, pentru a ob╚Ťine rezultate dorite, este important ca aparatul s─â fie purtat pentru 20-22 de ore pe zi, s─â fie cur─â╚Ťat cu regularitate ╚Öi s─â fie îndep─ârtat în timpul meselor. 

Evaluarea evolutiei tratamentului & mentinerea rezultatelor

Evaluarea evolu╚Ťiei tratamentului cu Invisalign se face de obicei în timpul program─ârilor la cabinetul medicului dentist, care va monitoriza pozi╚Ťionarea din╚Ťilor ╚Öi va ajusta planul de tratament în consecin╚Ť─â. Sistemul de imagistic─â 3D permite, de asemenea, monitorizarea în detaliu a evolu╚Ťiei pozi╚Ťion─ârii din╚Ťilor.

De asemenea, Invisalign reducere riscul de apari╚Ťie a afec╚Ťiunilor orale sau gingivale, cât ╚Öi riscul de demineralizare a din╚Ťilor, probleme asociate cu purtarea aparatului ortodontic clasic. În plus, deoarece gutierele pot fi îndep─ârtate în timpul meselor, aparatul Invisalign nu impune modificarea obiceiurilor alimentare.

Avantaje - Aparat dentar Invisalign 

Invisalign ofer─â posibilitatea ob╚Ťinerii unui zâmbet perfect, cu din╚Ťi drep╚Ťi ╚Öi s─ân─âto╚Öi, într-un timp mult mai scurt decât cu aparatele dentare clasice. Principalele avantaje oferite de aparatul Invisalign:

  • plan de tratament pân─â la de dou─â ori mai scurt, comparativ cu aparatele dentare tradi╚Ťionale;

  • tratament non-invaziv, adaptat nevoilor fiec─ârui pacient, cu rezultate vizibile în doar 3 luni;

  • îmbun─ât─â╚Ťirea stimei de sine la fiecare schimbare a gutierelor;

  • confort sporit în îngrijirea danturii, datorit─â posibilit─â╚Ťii îndep─ârt─ârii gutierelor;

  • un disconfort semnificativ mai redus în timpul purt─ârii, comparativ cu aparatul dentar tradi╚Ťional;

  • posibilitatea trat─ârii afec╚Ťiunilor ortodontice complexe.

gutiera.png

Tipuri de aparat dentar transparent Invisalign 

În func╚Ťie de nevoile individuale ale pacientului ╚Öi de complexitatea tratamentului necesar, tipul de aparat dentar transparent Invisalign poate s─â difere. Exist─â dou─â tipuri de aparate dentare Invisalign (Full ╚Öi Lite), fiecare cu propriile sale avantaje ╚Öi dezavantaje.

Aparatul dentar Invisalign Full (comprehensive) 

Invisalign Full este solu╚Ťia complet─â de tratament cu aparat dentar transparent, conceput─â pentru pacien╚Ťii cu probleme dentare complexe. Invisalign Full poate fi utilizat pentru a trata probleme precum din╚Ťii suprapu╚Öi sau malocluziile care afecteaz─â mu╚Öc─âtura, la care perioada de tratament este mai lung─â. Tratamentul cu Invisalign Full implic─â utilizarea mai multor seturi de gutiere transparente, în func╚Ťie de progresul tratamentului.

Aparatul dentar Invisalign Lite

Invisalign Lite este o solu╚Ťie de tratament mai u╚Öoar─â ╚Öi mai pu╚Ťin invaziv─â, conceput─â pentru pacien╚Ťii cu probleme dentare mai u╚Öoare ╚Öi care necesit─â o perioad─â mai scurt─â de tratament. Invisalign Lite este potrivit pentru pacien╚Ťii cu probleme precum din╚Ťii u╚Öor înghesui╚Ťi, mici spa╚Ťii între din╚Ťi sau probleme minore cu mu╚Öc─âtura. Tratamentul Invisalign Lite necesit─â utilizarea unui num─âr mai mic de gutiere transparente.

Care este costul unui aparat dentar Invisalign?

La Dentalist totul este inclus în costurile asociate tratamentului

Aparatul dentar Invisalign poate fi mai costisitor decât alte tipuri de aparate dentare. Cu toate acestea, deoarece tratamentul cu Invisalign nu necesit─â repozi╚Ťionarea din╚Ťilor în cabinetul medicului dentist, costul final poate fi apropiat de cel al altor tratamente ortodontice, care necesit─â în general vizite regulate la medic. Costul tratamentului poate varia în func╚Ťie de gradul de complexitate al problemei dentare ╚Öi de durata tratamentului.

F─âr─â costuri suplimentare pe durata tratamentului sau în cazul recidivei pe o perioad─â de 5 ani de la începerea tratamentului.*

ÔÇő

*Pentru Invisalign Full

Aparat dentar
Invisalign Lite - Pret

Tratamente de pân─â la 14 gutiere

1. Consulta╚Ťie

- inclus în pre╚Ť

2. Plan de tratament ortodontic digital

- inclus în pre╚Ť

3. Set de gutiere pentru 2 arcade 

- 3,800 EUR

4. Controale la cabinet

- incluse în pre╚Ť

5. 2 ani Garan╚Ťie pentru 2 ajust─âri suplimentare

- inclus─â în pre╚Ť

6. Plan de plat─â disponibil în

- 3 tranșe

Total costuri - 3,800 EUR

Aparat dentar
Invisalign Full - Pret

Tratamente de peste 14 gutiere

1. Consulta╚Ťie

- inclus în pre╚Ť

2. Plan de tratament ortodontic digital

- inclus în pre╚Ť

3. Set de gutiere pentru 2 arcade 

- 5,000 EUR

4. Controale la cabinet

- incluse în pre╚Ť

5. 5 ani Garan╚Ťie pentru ajust─âri suplimentare

- inclus─â în pre╚Ť

6. Plan de plat─â disponibil în

- 3 tranșe

Total costuri - 5,000 EUR

Dr. Alexandra Mircea

S─ân─âtatea dentar─â pe primul plan! Pasiunea pentru zâmbetele oamenilor mi-au cultivat-o p─ârin╚Ťii mei, medici stomatologi, înc─â din copil─ârie. Misiunea mea e s─â redau oamenilor încrederea ╚Öi bucuria unui zâmbet s─ân─âtos ╚Öi de excep╚Ťie. 

 

Aduc zilnic mai aproape de oameni educa╚Ťia dentar─â pe canalul meu de YouTube, contul meu de Instagram sau pe profilul meu de TikTok.

Medic dentist, certificat Invisalign

Owner Clinica Dentalist

Cel mai urm─ârit medic dentist din online cu o comunitate de peste 1 milion de urm─âritori in social media

Care este diferenta dintre un aparat dentar Invisalign si alte aparate?

Aparatul dentar Invisalign se diferen╚Ťiaz─â de aparatele tradi╚Ťionale din metal, safir sau ceramic─â în special din punct de vedere al duratei ╚Öi planului de tratament, cât ╚Öi din punct de vedere al materialelor folosite.

Aparat dentar Invisalign vs. aparate dentare fixe (metalice, ceramice sau safir) 

Aparatele dentare fixe reprezint─â un tip de aparat dentar ortodontic folosit pentru a corecta pozi╚Ťia din╚Ťilor, care utilizeaz─â o combina╚Ťie de bracke╚Ťi ╚Öi arcuri metalice vizibile ╚Öi care nu pot fi îndep─ârtate decât la finalul tratamentului. Prin compara╚Ťie, aparatele dentare Invisalign utilizeaz─â gutiere invizibile, realizate dintr-un material plastic transparent, care pot fi îndep─ârtate cu u╚Öurin╚Ť─â de pe din╚Ťi.

Intrebari frecvente

Cat timp dureaza tratamentul cu aparatul dentar Invisalign?

Tratamentul dureaz─â în medie aproximativ un an, în func╚Ťie de complexitatea afec╚Ťiunilor ortodontice ╚Öi de comportamentul utilizatorului gutierelor. Purtate pentru 20-22 de ore pe zi, gutierele Invisalign pot oferi rezultatul dorit într-un timp mai scurt.

Tratamentul ortodontic cu Invisalign este dureros?

Tratamentul ortodontic cu Invisalign poate fi inconfortabil la început, dar de obicei nu este dureros. În general, pacien╚Ťii care poart─â Invisalign raporteaz─â c─â disconfortul din primele zile de purtare a aparatului este similar cu senza╚Ťia de presiune a din╚Ťilor resim╚Ťit─â în momentul înlocuirii gutierelor.

Ce se întâmpl─â dup─â terminarea tratamentului ortodontic Invisalign? 

Men╚Ťinerea rezultatelor ob╚Ťinute cu aparatul Invisalign este important─â, deoarece pozi╚Ťionarea din╚Ťilor poate s─â se modifice dup─â îndep─ârtarea aparatului, datorit─â tendin╚Ťei naturale a din╚Ťilor de a reveni în pozi╚Ťia ini╚Ťial─â. Pentru a men╚Ťine rezultatele ob╚Ťinute ╚Öi a preveni mi╚Öcarea din╚Ťilor, pacientul trebuie s─â poarte gutiere de conten╚Ťie pentru o perioad─â care poate s─â varieze de la câteva luni la câ╚Ťiva ani.

Cât de confortabile sunt gutierele Invisalign?

Datorit─â materialului termoplastic durabil din care sunt fabricate, gutierele Invisalign sunt foarte u╚Öor de îndep─ârtat ╚Öi nu necesit─â modific─âri majore în rutina zilnic─â. În consecin╚Ť─â, confortul pacientului este unul ridicat, în condi╚Ťiile în care, pe perioada purt─ârii, gutierele pot fi îndep─ârtate oricând se dore╚Öte acest lucru.

Cum se curata gutierele aparatului dentar Invisalign?

Se recomand─â cur─â╚Ťarea gutierelor cu un s─âpun cu pH neutru, sub un jet de ap─â. O dat─â pe s─âpt─âmân─â, se recomand─â ca gutierele s─â fie cur─â╚Ťate folosind o solu╚Ťie de cur─â╚Ťare special─â pentru aparatele Invisalign. Se poate utiliza cur─â╚Ťa si cu ajutorul pastei de din╚Ťi ╚Öi a periu╚Ťei dentare.

La ce vârst─â pot purta aparatul Invisalign?

Tratamentul cu aparat Invisalign poate fi început la orice vârst─â, cu rezultate în general mai bune la persoanele tinere. Odat─â cu înaintarea în vârst─â, amânarea tratamentului ortodontic poate determina agravarea anomaliilor dentare. Deoarece eficacitatea unui tratament Invisalign depinde de s─ân─âtatea dentar─â, vârsta pacientului poate îngreuna sau facilita ob╚Ťinerea unei pozi╚Ťii corecte a din╚Ťilor.

Contact

Zâmbe╚Öte ╚Öi tu!

bottom of page