top of page

Align and Smile

Meriți să zâmbești din nou cu încredere!

image00005-low-40.jpg
IMG_7938-low-15.jpg

12 fațete din ceramică E-MAX pe dinții frontali superiori și inferiori, 1 coroană pe implant și 13 overlays pe zonele laterale

Tratament ortodontic, parodontal și protetic

Pacienta și-a dorit să obțină un zâmbet cât mai plăcut și natural din punct de vedere estetic. Pentru a face asta, a urmat un tratament etapizat, care a corectat mai multe probleme funcționale, dar și estetice.

 

Primul pas a fost tratarea cariilor, pentru ca pacienta să poată începe purtarea unui aparat dentar autoligaturant Damon. Această etapă a fost esențială pentru a corecta mușcătura și a alinia dinții pe pozițiile optime pentru a li se aplica lucrări protetice.

Pentru că pacienta și-a dorit și îmbunătățirea aspectului gingiei în zona frontală, s-a realizat o gingivoalveoloplastie. Aceasta a modelat și ajustat țesutul gingival și osul alveolar (osul care susține dinții) pentru a ridica nivelul gingiei.

0I8A7853-black-low-30.jpg

Ultima etapă a tratamentului a fost partea protetică. S-au aplicat 12 fațete din ceramică pe ambele arcade în zona frontală, o coroană pe implant și 13 overlays pe zonele laterale.

De ce fațete și coroane?

Fateta_coroana-01.png

Fig. 1

Fațetele și coroanele sunt mici proteze dentare care pot completa dinții naturali pentru a transforma și reabilita zâmbetul unei persoane. Aceste restaurări dentare sunt similare cu protezele pentru alte părți ale corpului. Sunt folosite pentru a îmbunătăți funcționalitatea unei părți a corpului, dar pe deasupra au și un rol estetic. Aceste lucrări protetice dentare sunt confecționate de cele mai multe ori din ceramică, zirconiu sau compozit.

 

În cazul fațetelor (fig. 1), materialul se aplică foar pe partea frontală a dinților. Ele sunt ideale pentru a corecta imperfecțiuni minore, cum ar fi colorațiile, spațiile dintre dinți, ciobiturile sau forma generală a dinților.

 

În schimb, coroanele (fig. 2) acoperă întregul dinte și sunt utilizate în cazurile în care acesta este sever cariat, fisurat sau a avut parte de taratment endodontic.

 

Fațetele și coroanele dentare pot contribui semnificativ la creșterea calității vieții pacientului, atât prin restabilirea sănătății orale, dar și pentru recăpătarea încrederii de a zâmbi.

Fateta_coroana-02.png

Fig. 2

Paro

Tratamente parodontale

Există motive diverse pentru care un pacient își poate dori fațete. Unul dintre ele poate fi că nu este mulțumit de dimensiunea dinților săi, mai exact de înălțimea lor. În unele cazuri, când nu este vorba de dinți tociți, este posibil ca aceștia să pară mai scurți din cauza gingiei care îi acoperă excesiv.

 

Un medic parodontolog poate stabili dacă pacientul ar putea beneficia de o gingivectomie, procedură prin care se îndepărtează excesul de țesut gingival cu ajutorul unui laser. O altă procedură recomandată în unele cazuri este gingivoalveoloplastia, prin care se ajustează nu doar țesutul gingival, ci și osul alveolar, adică osul care susține dinții.

IMG_8271-edit-low-30.jpg

Aceste tratamente parodontale, auxiliare celor protetice, contribuie la obținerea unui zâmbet armonios din punct de vedere estetic. O gingie remodelată poate completa perfect fațetele și coroanele dentare, oferind o nouă formă dinților.

0I8A7880-black-low-30.jpg

Niciodată nu e prea târziu să zâmbești.

Completează formularul de mai jos și te contactăm în cel mai scurt timp.
bottom of page