top of page

Invisalign - aparatul dentar minune

Te numeri printre cei care au vrut de mult să își îndrepte dinții, dar au fost îndepărtați de aspectul vizibil al aparatelor tradiționale?


Avem veșți bune pentru tine: aparatul dentar Invisalign funcționează prin intermediul unor seturi de gutiere transparente care imprimă mișcare progresivă dinților tăi, până la poziția lor finală, perfecționată. Nimeni nu vă observa că ai aparat dentar, ci doar faptul că începi să zâmbești!


Poți să porți aparatul la orice vârstă! Fie că ai 13 sau 70 de ani, Invisalign oferă soluții pentru fiecare caz.


Gutierele sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte. De asemenea, sunt realizate dintr-un material special care permite mișcarea dinților de două ori mai rapid decât în cazul aparatelor dentare tradiționale. Timpul trece repede și dinții se îndreaptă și mai repede!


Gutierele sunt detașabile, dar se poartă timp de 20-22h zilnic, îndepărtându-se în timpul meselor și al realizării igienei orale. Planul de tratament Invisalign este o simulare 3D animată, care prezintă mișcarea dinților tăi din poziția lor de început, până la finalul tratamentului, din 10 în 10 zile. Astfel poți să vezi evoluția zâmbetului tău, dar mai ales cum vă arăta la final. Și cel mai important, știi de la început cât timp vă dura tratamentul tău ortodontic (cu Invisalign).


Pacienții mă întreabă dacă vor avea dureri dentare. Iar răspunsul meu este întotdeauna același - de fiecare data când schimbi gutiera, vei simți presiune la nivelul dinților care se vor mișcă. Nu sunt dureri dentare că în cazul aparatelor dentare fixe, dar tensiune exista. Însă la fel de bine poți să nu simți nimic.


Un avantaj foarte mare este faptul că nu trebuie să vii la control lunar. Pentru că tu schimbi acasă gutierele la 10 zile, de fiecare dată tu imprimi o mișcare nouă dinților tăi. La aparatele dentare fixe numai medicul ortodont poate muta dinții tăi. Invisalign este o soluție pentru tine dacă locuiești în altă țară sau prin natura jobului nu ai cum să ajungi la control lunar.


Pentru că îndepărtezi aparatul la fiecare masă, nu ai restricții alimentare și nu ți se schimbă rutina zilnică. În plus, poți să întreții igiena bucală mult mai ușor (nu ai brackeți care să îngreuneze mișcările de curățare), păstrând sănătatea gingiilor și a dinților tăi.


Aparatul dentar invizibil Invisalign are multe avantaje și sigur este potrivit și pentru tine! Haide în clinica noastră și un dentalist iți va face cunoștință cu el.


Dr Alexandra Mircea - specialistul nostru Invisalign

bottom of page