top of page

Iată 5 motive pentru care poți să ai dinții strâmbi



1.Discrepanțe între dimensiunea oaselor maxilare și dinți.

Există posibilitatea ca osul maxilar să fie mai mare, dinții mici și veți avea spații între toți dinții sau sau, din contra, osul maxilar poate sa fie îngust, dinții să fie mai mari și atunci să fie inghesuți pentru că nu au loc toți să se alinieze pe arcada dentară.


2.Obiceiuri vicioase

Este vorba mai ales despre obiceiurile vicioase din copilărie. Este posibil ca cel mic să folosească suzeta și să îi deformeze oasele maxilare. E bine ca cei care au această problemă să fie duși de către părinți la medic, la 6-7 ani pentru a reuși să modeleze oasele maxilare de dinainte sa devină o problemă..


3.Respirația pe gură

O atenție sporită trebuie să o aibă copiii care au polipi. Este recomandat ca părinții să îi ducă la ORL pentru îndepărtarea polipilor, deoarece e foarte important ca atâtt copiii, cat și adulții să respire corect pe nas. În cazul respirației pe gură, este posibil să se modifice foarte mult arcadele maxilare.


4. Dinți supranumerari

În cazul dinților supranumerari, există mai mulți dinți pe arcadele dentare. Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori în partea din față. Aceștia au și o formă diferită, de regulă sunt mai micuții. Recomandarea este să se extragă dintele în plus, ulterior să se alinieze dinții cu un aparat dentar. Dacă dintele se extrage din timp, e posibil ca ceilalți dinți să se alinieze chiar de la sine.


5. Lipsa dinților de pe arcada dentară

Am multi pacienți cărora le lipsesc dinți de pe arcadă. Se întâmplă ca din naștere să nu fie calculați mugurii pentru toți dintii definitivi și atunci apar mai puțini dinți definitivi pe arcadă. Există situații fericite în cazul pacienților cărora le lipsesc maselele de minte, dar există și pacienți mai putin norocoși, cărora le lipsesc premolari sau canini sau incisivi laterali, dinți care sunt destul de importanți. Cu ajutorul aparatelor dentare putem reimpartii spațiul, asfel încat la sfârșitul tratamentului ortodontic, cu ajutorul fatetelor, coroanelor sau implanturilor să aranjăm frumos zambetul. Există și alte motive pentru care dinții pot fi strâmbi, dar care pot fi controlate.

Lucrurile acestea le aflați cu siguranță în urma unui control la medicul dentist sau ortodont.


bottom of page