top of page

Aparat dentar cu brackets din safir


Dureri dentare, carii ascunse, dinți strâmbi, ezitări în a zâmbi, însă teama de a purta aparat dentar? Soluția stă în spatele unui singur lucru: aparatul dentar cu brackets din safir.

Aparatul dentar din safir este un tratament ortodontic modern și foarte popular în zilele noastre.

Daaaaar la ce oare se referă safirul? Acesta este un cristal sintetic, caracterizat de duritate, rezistent, cu rolul de a îndrepta dantura.

Foarte mulți dintre pacienții cu probleme au rețineri în a purta un aparat dentar vizibil, fapt pentru care aparatul din safir este un înlocuitor al celor clasice. Spre deosebire de restul aparatelor ortodontice, acesta are un aspect estetic plăcut sau, uneori, poate trece chiar neobservat.

Brackets-urile transparente fac un aparat dentar să fie alegerea perfectă pentru un zambet inedit, dar în același timp un aparat ortodontic cât mai invizibil.

Printre beneficiile unui aparat dentar obișnuit, în cazul aparatului cu brackets din safir, luăm în cosiderare și un confort mare, eficiență, estetic și aproape invizibil, fiind combinația perfectă între aspect și utilitate.


Principalele aspecte ale unui aparat dentar din safir sunt:

  • Realizat din cristal de safir sau din safir sintetic, un material cu aceeași compoziție chimică ca a safirului;

  • Transparent, cu proprietatea de a reda aspectul natural al dinților;

  • Rezistență și duritate în timp;

  • Spre deosebire de un aparat ceramic, cel din safir iși păstrează culoarea sub acțiunea factorilor exteriori; Nu se pigmentează la contactul cu diversele alimente;

  • Nu provoacă disconfort la nivelul obrajilor;

  • Poate fi purtat atât de copii, cât și de adulți;

  • Ușor de utilizat, nu influențează vorbirea și masticația;


Dezavantajele acestuia încep cu un cost mai ridicat spre deosebire de aparatele clasice din metal, însă accesibile, factorul decisiv îl reprezintă afecțiunea de care suferă pacientul. Dar și fragilitatea ridicată și susceptibilitatea crescută la fracturare, în comparație cu brackets-urile metalice. Cu toate acestea, diferența dintre ele este neglijabilă. Combinația dintre duritatea si fragilitatea brackets-urilor din safir și forța crescută de adeziune conduce la apariția micilor probleme de fracturare. Totodată, fricțiunea crește puțin în cazul brackets-urilor transparente.

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar de safir este o opțiunea la îndemâna oricărui doritor care optează pentru un aspect plăcut, dar care să își facă bine treaba. Aplicarea este la fel ca în cazul celui metalic, însă vizibilitatea lui este una redusă considerabil.

În altă ordine de idei, aparatul ortodontic din safir este plăcut la purtare, prezintă muchii rotunjite, realizate prin frezare și finisare cu ajutorul unor discuri cu diamant. Precizia cu care este gândit, neplăcerile cauzate de brackets-urile din metal vor lipsi cu certitudine.

Aparatul dentar din safir reprezintă, în momentul, de față, o soluție foarte avantajoasă de îndreptare a dinților, în scopul ameliorării și tratării anomaliilor dentare, care provoacă disconfort, chiar durere.

Aparatele dentare din safir sunt exact la fel ca aparatele dentare din metal. Singura diferență stă în capacitatea de a prelua și păstra culoarea naturală a dinților, fără a se decolora în timp.

Un simplu zâmbet este de departe cheia succesului personal și profesional!


bottom of page