top of page

Aparat dentar cu brackets metalici



Complexele din punct de vedere al zâmbetului tău nu trebuie să reprezinte o problemă pentru nimeni, se pot remedia cât ai zice „brââââânză” și zâmbetul de pe buzele tuturor radiază în lumina reflectoarelor.

Cu siguranță dinții drepți și sănătoși conferă încredere atât pe plan personal, cât și social în relațiile interumane, impactul aparatului fiind unul pozitiv.

E timpul să apelăm la aparate dentare și să lăsăm tristețea în spate. Azi, acestea sunt diversificate, metalice, transparente, fixe sau mobile, multicolore sau normale, singur decizi ce prieten de nădejde vrei să ai pentru o perioadă determinată de timp.

Clasicul aparat dentar metalic reprezintă soluția optimă pentru un tratament ortodontic cu rezultate finale remarcabile și definitive.

Aparatul dentar cu brackets metalici poate fi acel prieten care nu te lasă niciodată la greu, eficient, economic și utilizat într-un timp relativ redus, în comparație cu o altă alegere, el îți aduce zâmbetul pe buze.

Acesta are brackets-urile mai mici, fixate pe suprafața dinților, așadar reuşește să corecteze şi cele mai grave probleme dentare, un plus adus și unei igiene mai rapide. Fiind unul dintre cele mai populare alegeri ale pacienților care își doresc o corecție dentară.

Modul de funcționare al aparatului dentar este dat de forțele ușoare, controlate care sunt imprimate asupra dinților pe o anumită perioadă de timp. Presiunea exercitată îi împinge într-o poziție normală, care le conferă în același timp cu estetica și sănătatea necesară.

La aparatul dentar cu brackets metalici clasic se folosesc module elastice vizibile (argintii sau viu colorate), acestea făcând legătură între bracket si arc.

Dezavantajele acestuia sunt puține, făcând referire la faptul că este mai vizibil în raport cu cele ceramice, de safir sau Invisalign; dar și la disconfortul provocat pentru început la nivelul obrajilor, care în timp dispare.

Pe când avantajele utilizării unui aparat cu brackets metalici sunt nenumărate:

  • Rezistent în timp datorită materialului metalic din care este realizat;

  • Eficient, rapid și sănătos igienei dentare;

  • Rezultatul final este complet vizibil;

  • Masticația și mușcătura sunt îmbunătățite considerabil;

  • Poate repara aproape orice anomalie dentară;

  • Pronunția este îmbunătățită prin alinierea corectă a dinților, mai ales în cazul copiilor;

  • Previne durerile dentare și cariile;

  • Este aparatul dentar cu costul cel mai redus.

Aparatul ortodontic metalic a cunoscut de-a lungul timpului numeroase îmbunătățiri datorită evoluției tehnologiei dentare fapt pentru care conceptul de aparat dentar a devenit din ce în ce mai uzual în rândul pacienților cu probleme (dinți strâmbi, în mod special), iar gradul de confort a crescut semnificativ. Acesta având rol dublu, estetic și funcțional.

Rezultatele finale ale aparatului metalic depind foarte mult și de pacient, deoarece un tratament ortodontic se află în strânsă legătură cu respectarea unor recomandări care vin din partea medicului, a unei igiene adecvate, cât și a alimentației.

În ceea ce privește vârsta la care se poate recomanda un aparat dentar cu brackets metalici, atât copiii, cât și adulții pot beneficia de acesta pentru a trata anumite afecțiuni, dar numai după un consult corespunzător și un plan de tratament bine definit la medicul ortodont.

Zâmbește cu încredere!


bottom of page