top of page

Zâmbetul –noul accesoriu


Albirea dentară



Albirea dentară este o procedură stomatologică la care din ce în ce mai mulţi pacienţi apelează. Preocuparea faţă de aspectul estetic personal ia din ce în ce mai multă amploare, iar când vine vorba de zâmbet, cartea de vizită a unei persoane, interesul este mare. Albirea dinților este soluția ideală pentru toți cei care își doresc un zâmbet strălucitor, precum cel al vedetelor.

Exista mai multe variante de albire dentara. Sfatul nostru, ca medici dentisti, este ca pacientul sa apeleze la o procedura de albire dentara numai după ce discută cu un specialist. Exista situatii speciale cand albirea dentara nu funcioneaza; sau cand nu este indicata:

  • dintii au coloratie de tetraciclina sau fluoroza - coloratii galben-maronii sau albastrui, pe toti dintii, care nu vor disparea

  • dintele a pierdut nervul si devine mat, galbui, maroniu, roz;

  • dintii au multe fisuri in smalt sau sunt foarte sensibili la rece / fierbinte / acru

Exista albire dentara realizata acasa sau in cabinet. Recomandam procedura supervizata de un specialist, pentru a fi siguri ca sunt respectati intocmai timpii procedurii si ca efectul este cel dorit, obtinut in siguranta pentru pacienti. Fără îndoială, aceasta este cea mai rapidă și mai eficientă metodă de albire dentară. Poate schimba culoarea dinţilor cu până la 5-7 nuanţe. Cel mai adesea soluţia folosită conţine un ingredient activ, peroxid de carbamidă sau peroxid de hidrogen, în concentraţie 6-40%, ceea ce ajută la eliminarea nu doar a petelor de suprafaţă, ci şi a celor de adancime.

Procedeul de albire facut de un igienist sau un medic dentist se realizeaza numai dupa o igienizare a dintilor facuta in prealabil. Procedura de albire dureaza 45 minute si are ca rezultat un zambet stralucitor.

Avantajul major al albirii sunt estetica mult îmbunătățită și efectele secundare ale acesteia asupra vieții pacientului: zâmbește mai mult, are un aspect mai prietenos. Este mai relaxat, cu mai multă încredere în sine. Viața socială este îmbunătățită, precum și cea profesională - cu un zâmbet perfect ești mai aproape de jobul dorit


Odata dintii albiti, efectul trebuie mentinut prin igienizari profesional periodice. De asemenea, pacientul poate folosi acasa o pasta de dinti cu efect de albire, pentru a intretine culoarea stralucitoare. in pastrarea pentru cat mai mult timp a culorii albe, conteaza mult si dieta pacientului, precum si obiceiurile lui. Atentie la:

  • alimente și băuturi care schimbă culoarea dinților (cafeaua, ceaiul, vinul roșu, afinele etc.);

  • obiceiuri vicioase precum fumatul;

  • placa bacteriană/tartrul poate afecta în egală măsură culoarea dintelui natural;

  • tratamente îndelungate cu antibiotice;

  • mici traumatisme dentare – fisuri în smalț care favorizează formarea petelor pe suprafața dintelui.


Recomandam ca procedeul de albire dentara sa se realizeze la distanta de cel putin 1 an, timp in care pacientul sa se bucure de zambetul stralucitor si sa il ingrijeasca.




Comments


bottom of page