top of page
0I8A2465-black-low-20.jpg

Rezultat excelent

Excelent! Profesionalism, rezultat excelent, recomandări la obiect. Și este pt prima dată când nu am așteptat la dentist. Mulțumesc!

Apariții media

 • Fatete dentare
  Fațetele dentare reprezintă una dintre cele mai populare metode de corectare a aspectului danturii, fiind preferate în special datorită faptului că sunt minim invazive și oferă rezultate rapide. Comparativ cu alte tratamente dentare menite să îmbunătățească aspectul danturii, care pot necesita extracții dentare sau perioade lungi de recuperare, fațetele dentare pot fi aplicate rapid și fără durere, iar recuperarea durează doar câteva zile. Fațetele sunt niște mici proteze dentare realizate în general din porțelan, zirconiu sau din materiale compozite, care se aplică pe suprafața din față a dinților, pentru a modifica aspectul estetic al acestora.
 • Ce sunt fatetele dentare Full Smile?
  Tehnologia Full Smile este o abordare modernă și personalizată folosită în timpul procedurilor de estetică dentară, care permite pacienților să obțină zâmbetul dorit printr-o serie de proceduri adaptate nevoilor individuale ale fiecăruia. Tehnologia implică utilizarea unor tehnici avansate de imagistică și proiectare computerizată, pentru a permite pacienților să vizualizeze zâmbetul pe care urmează să îl obțină, înainte de a începe orice procedură.
 • Cand se recomanda fatetele dentare?
  Fațetele dentare se utilizează pentru a îmbunătăți diferite probleme dentare, precum spațierile între dinți, petele sau decolorațiile dentare, cât și alte imperfecțiuni dentare. În general, medicii stomatologi recomandă fațete dentare atunci când există probleme minore de aliniere a dinților care nu necesită tratament ortodontic.
 • Cine poate si cine nu poate sa apeleze la fatetele dentare?
  Majoritatea persoanelor care își doresc să obțină un aspect mai plăcut al danturii pot apela la fațete dentare, cu mici excepții. Există anumite cazuri în care nu este recomandat să se aplice fațete dentare, deoarece acestea fie pot fi ineficiente, fie pot agrava condiții de sănătate orală. Fațetele nu pot fi aplicate pe dinții cu anomalii sau care sunt afectați de carii și nici pe dinții deteriorați, care nu pot susține fațete.
 • Tipuri de fatete dentare
  Există mai multe tipuri de fațete dentare, iar alegerea potrivită depinde de nevoile și de preferințele fiecărui pacient. Cele mai comune tipuri de fațete dentare sunt: Fatete din portelan/ceramica Fațetele dentare realizate din porțelan sunt cele mai frecvent utilizate pentru restaurările dentare, porțelanul fiind considerat cel mai estetic și cel mai puțin nociv material pentru țesuturile gingivale și țesuturile moi din jurul dintelui. Fatete din compozit Fațetele compozite sunt realizate din rășini compozite (un amestec de materiale sintetice) și particule de umpluturi minerale. Deși sunt stabile și rezistente, fațetele compozite nu oferă aceeași durabilitate ca fațetele din porțelan. Cu toate acestea, fațetele compozite sunt în general mai ieftine, astfel că pot fi o soluție mai accesibilă. Fatete din zirconiu Zirconiul este un aliaj biocompatibil cu organismul uman, în general mai durabil decât porțelanul, folosit în estetica dentară nu doar pentru conceperea de fațete dentare, ci și a coroanelor dentare. Utilizarea unor fațete dentare zirconiu prezintă numeroase avantaje, în special datorită durabilității, dar din punct de vedere al esteticii este mai opac, de aceea nu este recomandată folosirea lor pentru acoperirea dinților din față. Fatete dentare fara preparatie („no prep”) Fațetele dentare pot fi realizate cu sau fără preparație dentară, diferența dintre cele două tipuri de proceduri fiind dată de necesitatea îndepărtării unei mici cantități de smalț de pe fața dinților. În cazul unor fațete dentare no prep, nu va fi necesară îndepărtarea smalțului dentar, procedura fiind efectuată fără anestezie.
 • Cat costa fatetele dentare?
  La Dentalist îți punem la dispoziție niște pachete ca tu să ai o idee clară cu privire la toate prețurile aferente întregului tratament, de la simularea inițială, până la cimentarea fațetelor finale.
 • Avantaje ale fatetelor dentare - Ce iti oferim?
  Fațetele dentare au un important rol în recăpătarea încrederii de sine, principalele lor avantaje fiind unele de ordin estetic: oferă un zâmbet perfect și sănătos; reprezintă o soluție estetică rapidă; sunt durabile; se pot obține îmbunătățiri ale mușcăturii.
 • Avantajele fatetelor dentare E-MAX & Tehnologia Full Smile
  Optarea pentru un tratament cu fațete dentare E-max aduce o serie de avantaje importante, detaliate în continuare: creșterea durabilității dinților (materialul ceramic E-MAX este cunoscut pentru durabilitatea sa crescută, mai mare decât cea a dinților naturali); obținerea unui aspect cât mai natural al dinților; tratamentul este complet personalizat (alegerea nuanței dorite pentru dinți este realizată după o discuție cu medicul).
 • Ce inseamna fatete dentare provizorii?
  Fațetele dentare provizorii, confecționate dintr-un material mai puțin rezistent, sunt o variantă temporară a fațetelor dentare permanente, create pentru a fi purtate pe o perioadă scurtă de timp, de obicei câteva săptămâni sau luni. Rolul acestor fațete este acela de a testa și a ajusta forma, mărimea, culoarea și aspectul fațetelor dentare permanente.
 • Etapele de tratament pentru fatetele dentare
  Tratamentul cu fațete dentare este un proces complex, care implică următoarele etape: Consultația inițială, set foto, radiografii dentare - 1h Realizarea planul de tratament digital - 4h Realizarea modelelor dentare cu care vei face un test-drive al noilor tăi zâmbet Probarea zâmbetului - 30 minute Șlefuirea dinților, scanarea pentru fațetele ceramice finale și aplicarea fațetelor provizorii - 2-4h Aplicarea fațetelor finale - 2-4h Consultația de control la 2-3 săptămâni de la aplicarea fațetelor definitive - 30 minute
 • Consultatia initiala si planul de tratament digital
  Reprezintă prima etapă a procesului de tratament și constă într-o discuție între pacient și medicul stomatolog cu privire la problemele estetice dentare pe care pacientul le dorește corectate, pentru a stabili dacă fațetele dentare sunt o opțiune potrivită. În cadrul consultației inițiale, medicul stomatolog va examina dinții, va face o evaluare a stării generale a sănătății orale a pacientului și va genera planul de tratament digital.
 • Realizarea modelelor dentare & probarea zambetului
  Realizarea modelelor dentare implică inregistrarea unei amprente digitale a dinților pacientului. Medicul si tehnicianul modeleaza digital forma si volumul dintilor, pentru ca fatetele propose sa se potriveasca cu trasaturile pacientului si sa se incadreze perfect cu aspectul lui. Procesul de probare a zâmbetului presupune plasarea fațetelor provizorii, de test, pe dinți. Scopul este de a verifica forma, mărimea și a culoarea viitorilor dinti, precum si potrivirea lor intr-o muscatura corecta pentru pacient. De asemenea, pacientul verifica aspectul dintilor, daca ii plac, cum i se incadreaza in aspectul fetei, cum se simte cu dintii. Odata ce toate aceste aspecte au fost verificate si pacientului ii plac dintii propusi, se trece la urmatoarea etapa.
 • Slefuirea, scanarea și aplicarea fatetelor provizorii
  Șlefuirea dinților implică îndepărtarea unei cantități mici de smalț de pe dinți, pentru a crea un spațiu suficient pentru plasarea fațetelor definitive.
 • Aplicarea fatetelor finale
  Procedura de aplicare a fațetelor definitive este ultima etapă a tratamentului și durează în general aproximativ patru ore. În timpul procedurii, medicul stomatolog va îndepărta fațetele temporare și le va aplica pe cele definitive.
 • Consultatie de control
  După aplicarea fațetelor dentare, este important să se realizeze o vizită de control la medicul stomatolog la cateva zile distanta. Se verifica aspectul fatetelor, faptul ca s-a indepartat orice urma de adeziv ramas in urma cimentarii. Foarte important, se verifica adaptarea fatetelor in muscatura pacientului - atunci cand pacientul mesteca sau vorbeste, fatetele trebuie sa nu se ciocneasca, sa aibe contacte echilibrate si corecte. ​ Din cauza faptului ca dintii se misca toata viata, controalele anuale sunt importante pentru a reajusta fatetele in muscatura pacientului.
 • Ce durata de viata au fatetele dentare?
  Durata de viață a fațetelor dentare depinde de calitatea materialelor utilizate și de modul de îngrijire al dinților. În general, fațetele dentare din din porțelan au o durată de viață mai lungă decât cele din rășini compozite sau din zirconiu. Cu o îngrijire adecvată a cavității bucale, persoanele cu fațete dentare porțelan pot păstra într-o stare optimă fațetele pentru minimum 10-15 ani.
 • Recomandari inainte & dupa aplicarea fatetelor
  Pentru a reduce orice riscuri asociate cu intervenția și pentru a crește succesul procedurii, se recomandă evitarea fumatului pentru 5-7 zile înainte de procedură. De asemenea, este necesar ca medicul stomatolog să fie informat cu privire la orice tip de procedură dentară recentă, cât și cu privire la medicamentele utilizate de către pacient. După aplicarea fațetelor dentare, este important să se urmeze o serie de recomandări, menite să protejeze noul aspect al dinților și să prevină orice probleme. Recomandările generale fac referire la igiena orală și includ:​ menținerea unei bune igiene orale; efectuarea de controale stomatologice regulate.
 • Contraindicatii fatete dentare
  În general, fațetele dentare sunt o opțiune sigură și eficientă pentru a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea dinților. Cu toate acestea, există câteva contraindicații sau situații în care fațetele dentare nu sunt recomandate. Acestea includ: boli parodontale sau alte afecțiuni ale țesutului gingival; dinți deteriorați sau care prezintă carii netratate; bruxismul sever (afecțiune caracterizată prin scrâșnirea involuntară a dinților); malocluzie sau probleme de aliniere dentară; eroziunea dentară sau dinți foarte subțiri, care nu pot susține fațete.
 • Igiena orala pentru intretinerea fatetelor dentare cat mai mult timp
  Întreținerea fațetelor dentare este o etapă obligatorie pentru menținerea acestora într-o stare optimă pentru cât mai mult timp. Dinții cu fațete necesită același nivel de îngrijire ca dinții naturali, nefiind necesară modificarea igienei orale, dacă aceasta este realizată corect. Periajul este recomandat a se efectua de două ori pe zi, fiind însoțit de ața dentară și apa de gură. Este necesar, de asemenea, să se evite pastele de dinți care au particule abrazive, deoarece acestea pot zgâria fațetele. În plus, la fel ca înainte de fațetarea dinților, se recomandă igienizarea profesională a dinților de cel puțin două ori pe an.
 • Intrebari frecvente
  Ce fac inainte de aplicarea fatetelor dentare? Deoarece procedura de aplicare a fațetelor dentare influențează semnificativ zâmbetul și implicit calitatea vieții, este important ca ea să fie efectuată de un stomatolog care înțelege întocmai nevoile și așteptările pacientului. De asemenea, este important ca pacientul să știe care este nuanța pe care dorește să o capete fațetele. Cat timp dureaza aplicarea fatetelor dentare? Durata aplicării fațetelor dentare poate varia în funcție de mai mulți factori, precum numărul de dinți care trebuie acoperiți cu fațete sau complexitatea tratamentului. În general, procesul de aplicare al fațetelor dentare durează în jur de 1-3 săptămâni. Cu ce se lipesc fatetele dentare? Fațetele dentare sunt lipite pe suprafața dinților cu ajutorul unui adeziv special, numit adeziv dentar, un compus care conține diferite ingrediente, cum ar fi rășini și agenți de întărire, care îi permit să adere la suprafața dinților și la fațetele dentare și să formeze o legătură puternică între cele două. Aplicarea fatetelor dentare doare? Procesul de aplicare a fațetelor dentare este unul minim invaziv, care nu produce durere, deoarece se realizează sub anestezie locală. Un ușor disconfort, resimțit în general în timpul șlefuirii dinților, poate fi însă semnalat de pacienți. Fatetele dentare pot cadea? Ce fac in aceasta situatie? Deși acest lucru este extrem de rar, fațetele dentare pot cădea. În astfel de situații, dacă fațeta nu a fost deteriorată, aceasta va putea fi recimentată de către medicul stomatolog. În cazul în care fațeta a fost deteriorată, va trebui să fie înlocuită cu o fațetă nouă. Fatetele dentare pot cauza carii? Fațetele dentare sunt structuri protetice care nu sunt predispuse la carii. Cu toate acestea, persoanele cu fațete dentare prezintă același risc de a dezvolta carii dentare pe dinții naturali ca și persoanele fără fațete dentare, deoarece fațetele nu protejează dinții împotriva dezvoltării cariilor. Fatele dentare pot cauza retragerea gingiilor? Aplicate în mod adecvat, fațetele dentare nu ar trebui să cauzeze retragerea gingiilor. O aplicare incorectă a fațetelor ceramice, cu îndepărtarea unei cantități prea mari de smalț de pe suprafața dinților, poate crește însă riscul de retracție gingivală. Cu toate acestea, riscul este unul redus și este influențat de igiena orală. Imi poate intra mancare sub fatete? Fațetele dentare sunt aplicate pe suprafața dinților și sunt fixate în mod sigur cu un adeziv special. Din acest motiv, nu există riscul ca alimentele sau particulele alimentare să pătrundă sub fațetele dentare Fatetele dentare isi pot schimba culoarea in timp? Fațetele dentare sunt realizate din materiale rezistente la pătare și decolorare. Cu toate acestea, anumiți factori, precum fumatul sau consumul de cafea, pot duce la schimbări minore de culoare în timp. Igiena orală deficitară, care favorizează apariția depunerilor de placă bacteriană, poate influența, de asemenea, culoarea unor fațete dentare, dar realizarea igienizărilor dentare regulate îndepărtează petele depuse pe suprafața fațetelor și le restabilește strălucirea.
 • Fatete dentare
  Fațetele dentare reprezintă una dintre cele mai populare metode de corectare a aspectului danturii, fiind preferate în special datorită faptului că sunt minim invazive și oferă rezultate rapide. Comparativ cu alte tratamente dentare menite să îmbunătățească aspectul danturii, care pot necesita extracții dentare sau perioade lungi de recuperare, fațetele dentare pot fi aplicate rapid și fără durere, iar recuperarea durează doar câteva zile. Fațetele sunt niște mici proteze dentare realizate în general din porțelan, zirconiu sau din materiale compozite, care se aplică pe suprafața din față a dinților, pentru a modifica aspectul estetic al acestora.
 • Ce sunt fatetele dentare Full Smile?
  Tehnologia Full Smile este o abordare modernă și personalizată folosită în timpul procedurilor de estetică dentară, care permite pacienților să obțină zâmbetul dorit printr-o serie de proceduri adaptate nevoilor individuale ale fiecăruia. Tehnologia implică utilizarea unor tehnici avansate de imagistică și proiectare computerizată, pentru a permite pacienților să vizualizeze zâmbetul pe care urmează să îl obțină, înainte de a începe orice procedură.
 • Cand se recomanda fatetele dentare?
  Fațetele dentare se utilizează pentru a îmbunătăți diferite probleme dentare, precum spațierile între dinți, petele sau decolorațiile dentare, cât și alte imperfecțiuni dentare. În general, medicii stomatologi recomandă fațete dentare atunci când există probleme minore de aliniere a dinților care nu necesită tratament ortodontic.
 • Cine poate si cine nu poate sa apeleze la fatetele dentare?
  Majoritatea persoanelor care își doresc să obțină un aspect mai plăcut al danturii pot apela la fațete dentare, cu mici excepții. Există anumite cazuri în care nu este recomandat să se aplice fațete dentare, deoarece acestea fie pot fi ineficiente, fie pot agrava condiții de sănătate orală. Fațetele nu pot fi aplicate pe dinții cu anomalii sau care sunt afectați de carii și nici pe dinții deteriorați, care nu pot susține fațete.
 • Tipuri de fatete dentare
  Există mai multe tipuri de fațete dentare, iar alegerea potrivită depinde de nevoile și de preferințele fiecărui pacient. Cele mai comune tipuri de fațete dentare sunt: Fatete din portelan/ceramica Fațetele dentare realizate din porțelan sunt cele mai frecvent utilizate pentru restaurările dentare, porțelanul fiind considerat cel mai estetic și cel mai puțin nociv material pentru țesuturile gingivale și țesuturile moi din jurul dintelui. Fatete din compozit Fațetele compozite sunt realizate din rășini compozite (un amestec de materiale sintetice) și particule de umpluturi minerale. Deși sunt stabile și rezistente, fațetele compozite nu oferă aceeași durabilitate ca fațetele din porțelan. Cu toate acestea, fațetele compozite sunt în general mai ieftine, astfel că pot fi o soluție mai accesibilă. Fatete din zirconiu Zirconiul este un aliaj biocompatibil cu organismul uman, în general mai durabil decât porțelanul, folosit în estetica dentară nu doar pentru conceperea de fațete dentare, ci și a coroanelor dentare. Utilizarea unor fațete dentare zirconiu prezintă numeroase avantaje, în special datorită durabilității, dar din punct de vedere al esteticii este mai opac, de aceea nu este recomandată folosirea lor pentru acoperirea dinților din față. Fatete dentare fara preparatie („no prep”) Fațetele dentare pot fi realizate cu sau fără preparație dentară, diferența dintre cele două tipuri de proceduri fiind dată de necesitatea îndepărtării unei mici cantități de smalț de pe fața dinților. În cazul unor fațete dentare no prep, nu va fi necesară îndepărtarea smalțului dentar, procedura fiind efectuată fără anestezie.
 • Cat costa fatetele dentare?
  La Dentalist îți punem la dispoziție niște pachete ca tu să ai o idee clară cu privire la toate prețurile aferente întregului tratament, de la simularea inițială, până la cimentarea fațetelor finale.
 • Avantaje ale fatetelor dentare - Ce iti oferim?
  Fațetele dentare au un important rol în recăpătarea încrederii de sine, principalele lor avantaje fiind unele de ordin estetic: oferă un zâmbet perfect și sănătos; reprezintă o soluție estetică rapidă; sunt durabile; se pot obține îmbunătățiri ale mușcăturii.
 • Avantajele fatetelor dentare E-MAX & Tehnologia Full Smile
  Optarea pentru un tratament cu fațete dentare E-max aduce o serie de avantaje importante, detaliate în continuare: creșterea durabilității dinților (materialul ceramic E-MAX este cunoscut pentru durabilitatea sa crescută, mai mare decât cea a dinților naturali); obținerea unui aspect cât mai natural al dinților; tratamentul este complet personalizat (alegerea nuanței dorite pentru dinți este realizată după o discuție cu medicul).
 • Ce inseamna fatete dentare provizorii?
  Fațetele dentare provizorii, confecționate dintr-un material mai puțin rezistent, sunt o variantă temporară a fațetelor dentare permanente, create pentru a fi purtate pe o perioadă scurtă de timp, de obicei câteva săptămâni sau luni. Rolul acestor fațete este acela de a testa și a ajusta forma, mărimea, culoarea și aspectul fațetelor dentare permanente.
 • Etapele de tratament pentru fatetele dentare
  Tratamentul cu fațete dentare este un proces complex, care implică următoarele etape: Consultația inițială, set foto, radiografii dentare - 1h Realizarea planul de tratament digital - 4h Realizarea modelelor dentare cu care vei face un test-drive al noilor tăi zâmbet Probarea zâmbetului - 30 minute Șlefuirea dinților, scanarea pentru fațetele ceramice finale și aplicarea fațetelor provizorii - 2-4h Aplicarea fațetelor finale - 2-4h Consultația de control la 2-3 săptămâni de la aplicarea fațetelor definitive - 30 minute
 • Consultatia initiala si planul de tratament digital
  Reprezintă prima etapă a procesului de tratament și constă într-o discuție între pacient și medicul stomatolog cu privire la problemele estetice dentare pe care pacientul le dorește corectate, pentru a stabili dacă fațetele dentare sunt o opțiune potrivită. În cadrul consultației inițiale, medicul stomatolog va examina dinții, va face o evaluare a stării generale a sănătății orale a pacientului și va genera planul de tratament digital.
 • Realizarea modelelor dentare & probarea zambetului
  Realizarea modelelor dentare implică inregistrarea unei amprente digitale a dinților pacientului. Medicul si tehnicianul modeleaza digital forma si volumul dintilor, pentru ca fatetele propose sa se potriveasca cu trasaturile pacientului si sa se incadreze perfect cu aspectul lui. Procesul de probare a zâmbetului presupune plasarea fațetelor provizorii, de test, pe dinți. Scopul este de a verifica forma, mărimea și a culoarea viitorilor dinti, precum si potrivirea lor intr-o muscatura corecta pentru pacient. De asemenea, pacientul verifica aspectul dintilor, daca ii plac, cum i se incadreaza in aspectul fetei, cum se simte cu dintii. Odata ce toate aceste aspecte au fost verificate si pacientului ii plac dintii propusi, se trece la urmatoarea etapa.
 • Slefuirea, scanarea și aplicarea fatetelor provizorii
  Șlefuirea dinților implică îndepărtarea unei cantități mici de smalț de pe dinți, pentru a crea un spațiu suficient pentru plasarea fațetelor definitive.
 • Aplicarea fatetelor finale
  Procedura de aplicare a fațetelor definitive este ultima etapă a tratamentului și durează în general aproximativ patru ore. În timpul procedurii, medicul stomatolog va îndepărta fațetele temporare și le va aplica pe cele definitive.
 • Consultatie de control
  După aplicarea fațetelor dentare, este important să se realizeze o vizită de control la medicul stomatolog la cateva zile distanta. Se verifica aspectul fatetelor, faptul ca s-a indepartat orice urma de adeziv ramas in urma cimentarii. Foarte important, se verifica adaptarea fatetelor in muscatura pacientului - atunci cand pacientul mesteca sau vorbeste, fatetele trebuie sa nu se ciocneasca, sa aibe contacte echilibrate si corecte. ​ Din cauza faptului ca dintii se misca toata viata, controalele anuale sunt importante pentru a reajusta fatetele in muscatura pacientului.
 • Ce durata de viata au fatetele dentare?
  Durata de viață a fațetelor dentare depinde de calitatea materialelor utilizate și de modul de îngrijire al dinților. În general, fațetele dentare din din porțelan au o durată de viață mai lungă decât cele din rășini compozite sau din zirconiu. Cu o îngrijire adecvată a cavității bucale, persoanele cu fațete dentare porțelan pot păstra într-o stare optimă fațetele pentru minimum 10-15 ani.
 • Recomandari inainte & dupa aplicarea fatetelor
  Pentru a reduce orice riscuri asociate cu intervenția și pentru a crește succesul procedurii, se recomandă evitarea fumatului pentru 5-7 zile înainte de procedură. De asemenea, este necesar ca medicul stomatolog să fie informat cu privire la orice tip de procedură dentară recentă, cât și cu privire la medicamentele utilizate de către pacient. După aplicarea fațetelor dentare, este important să se urmeze o serie de recomandări, menite să protejeze noul aspect al dinților și să prevină orice probleme. Recomandările generale fac referire la igiena orală și includ:​ menținerea unei bune igiene orale; efectuarea de controale stomatologice regulate.
 • Contraindicatii fatete dentare
  În general, fațetele dentare sunt o opțiune sigură și eficientă pentru a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea dinților. Cu toate acestea, există câteva contraindicații sau situații în care fațetele dentare nu sunt recomandate. Acestea includ: boli parodontale sau alte afecțiuni ale țesutului gingival; dinți deteriorați sau care prezintă carii netratate; bruxismul sever (afecțiune caracterizată prin scrâșnirea involuntară a dinților); malocluzie sau probleme de aliniere dentară; eroziunea dentară sau dinți foarte subțiri, care nu pot susține fațete.
 • Igiena orala pentru intretinerea fatetelor dentare cat mai mult timp
  Întreținerea fațetelor dentare este o etapă obligatorie pentru menținerea acestora într-o stare optimă pentru cât mai mult timp. Dinții cu fațete necesită același nivel de îngrijire ca dinții naturali, nefiind necesară modificarea igienei orale, dacă aceasta este realizată corect. Periajul este recomandat a se efectua de două ori pe zi, fiind însoțit de ața dentară și apa de gură. Este necesar, de asemenea, să se evite pastele de dinți care au particule abrazive, deoarece acestea pot zgâria fațetele. În plus, la fel ca înainte de fațetarea dinților, se recomandă igienizarea profesională a dinților de cel puțin două ori pe an.
 • Intrebari frecvente
  Ce fac inainte de aplicarea fatetelor dentare? Deoarece procedura de aplicare a fațetelor dentare influențează semnificativ zâmbetul și implicit calitatea vieții, este important ca ea să fie efectuată de un stomatolog care înțelege întocmai nevoile și așteptările pacientului. De asemenea, este important ca pacientul să știe care este nuanța pe care dorește să o capete fațetele. Cat timp dureaza aplicarea fatetelor dentare? Durata aplicării fațetelor dentare poate varia în funcție de mai mulți factori, precum numărul de dinți care trebuie acoperiți cu fațete sau complexitatea tratamentului. În general, procesul de aplicare al fațetelor dentare durează în jur de 1-3 săptămâni. Cu ce se lipesc fatetele dentare? Fațetele dentare sunt lipite pe suprafața dinților cu ajutorul unui adeziv special, numit adeziv dentar, un compus care conține diferite ingrediente, cum ar fi rășini și agenți de întărire, care îi permit să adere la suprafața dinților și la fațetele dentare și să formeze o legătură puternică între cele două. Aplicarea fatetelor dentare doare? Procesul de aplicare a fațetelor dentare este unul minim invaziv, care nu produce durere, deoarece se realizează sub anestezie locală. Un ușor disconfort, resimțit în general în timpul șlefuirii dinților, poate fi însă semnalat de pacienți. Fatetele dentare pot cadea? Ce fac in aceasta situatie? Deși acest lucru este extrem de rar, fațetele dentare pot cădea. În astfel de situații, dacă fațeta nu a fost deteriorată, aceasta va putea fi recimentată de către medicul stomatolog. În cazul în care fațeta a fost deteriorată, va trebui să fie înlocuită cu o fațetă nouă. Fatetele dentare pot cauza carii? Fațetele dentare sunt structuri protetice care nu sunt predispuse la carii. Cu toate acestea, persoanele cu fațete dentare prezintă același risc de a dezvolta carii dentare pe dinții naturali ca și persoanele fără fațete dentare, deoarece fațetele nu protejează dinții împotriva dezvoltării cariilor. Fatele dentare pot cauza retragerea gingiilor? Aplicate în mod adecvat, fațetele dentare nu ar trebui să cauzeze retragerea gingiilor. O aplicare incorectă a fațetelor ceramice, cu îndepărtarea unei cantități prea mari de smalț de pe suprafața dinților, poate crește însă riscul de retracție gingivală. Cu toate acestea, riscul este unul redus și este influențat de igiena orală. Imi poate intra mancare sub fatete? Fațetele dentare sunt aplicate pe suprafața dinților și sunt fixate în mod sigur cu un adeziv special. Din acest motiv, nu există riscul ca alimentele sau particulele alimentare să pătrundă sub fațetele dentare Fatetele dentare isi pot schimba culoarea in timp? Fațetele dentare sunt realizate din materiale rezistente la pătare și decolorare. Cu toate acestea, anumiți factori, precum fumatul sau consumul de cafea, pot duce la schimbări minore de culoare în timp. Igiena orală deficitară, care favorizează apariția depunerilor de placă bacteriană, poate influența, de asemenea, culoarea unor fațete dentare, dar realizarea igienizărilor dentare regulate îndepărtează petele depuse pe suprafața fațetelor și le restabilește strălucirea.
 • Fatete dentare
  Fațetele dentare reprezintă una dintre cele mai populare metode de corectare a aspectului danturii, fiind preferate în special datorită faptului că sunt minim invazive și oferă rezultate rapide. Comparativ cu alte tratamente dentare menite să îmbunătățească aspectul danturii, care pot necesita extracții dentare sau perioade lungi de recuperare, fațetele dentare pot fi aplicate rapid și fără durere, iar recuperarea durează doar câteva zile. Fațetele sunt niște mici proteze dentare realizate în general din porțelan, zirconiu sau din materiale compozite, care se aplică pe suprafața din față a dinților, pentru a modifica aspectul estetic al acestora.
 • Ce sunt fatetele dentare Full Smile?
  Tehnologia Full Smile este o abordare modernă și personalizată folosită în timpul procedurilor de estetică dentară, care permite pacienților să obțină zâmbetul dorit printr-o serie de proceduri adaptate nevoilor individuale ale fiecăruia. Tehnologia implică utilizarea unor tehnici avansate de imagistică și proiectare computerizată, pentru a permite pacienților să vizualizeze zâmbetul pe care urmează să îl obțină, înainte de a începe orice procedură.
 • Cand se recomanda fatetele dentare?
  Fațetele dentare se utilizează pentru a îmbunătăți diferite probleme dentare, precum spațierile între dinți, petele sau decolorațiile dentare, cât și alte imperfecțiuni dentare. În general, medicii stomatologi recomandă fațete dentare atunci când există probleme minore de aliniere a dinților care nu necesită tratament ortodontic.
 • Cine poate si cine nu poate sa apeleze la fatetele dentare?
  Majoritatea persoanelor care își doresc să obțină un aspect mai plăcut al danturii pot apela la fațete dentare, cu mici excepții. Există anumite cazuri în care nu este recomandat să se aplice fațete dentare, deoarece acestea fie pot fi ineficiente, fie pot agrava condiții de sănătate orală. Fațetele nu pot fi aplicate pe dinții cu anomalii sau care sunt afectați de carii și nici pe dinții deteriorați, care nu pot susține fațete.
 • Tipuri de fatete dentare
  Există mai multe tipuri de fațete dentare, iar alegerea potrivită depinde de nevoile și de preferințele fiecărui pacient. Cele mai comune tipuri de fațete dentare sunt: Fatete din portelan/ceramica Fațetele dentare realizate din porțelan sunt cele mai frecvent utilizate pentru restaurările dentare, porțelanul fiind considerat cel mai estetic și cel mai puțin nociv material pentru țesuturile gingivale și țesuturile moi din jurul dintelui. Fatete din compozit Fațetele compozite sunt realizate din rășini compozite (un amestec de materiale sintetice) și particule de umpluturi minerale. Deși sunt stabile și rezistente, fațetele compozite nu oferă aceeași durabilitate ca fațetele din porțelan. Cu toate acestea, fațetele compozite sunt în general mai ieftine, astfel că pot fi o soluție mai accesibilă. Fatete din zirconiu Zirconiul este un aliaj biocompatibil cu organismul uman, în general mai durabil decât porțelanul, folosit în estetica dentară nu doar pentru conceperea de fațete dentare, ci și a coroanelor dentare. Utilizarea unor fațete dentare zirconiu prezintă numeroase avantaje, în special datorită durabilității, dar din punct de vedere al esteticii este mai opac, de aceea nu este recomandată folosirea lor pentru acoperirea dinților din față. Fatete dentare fara preparatie („no prep”) Fațetele dentare pot fi realizate cu sau fără preparație dentară, diferența dintre cele două tipuri de proceduri fiind dată de necesitatea îndepărtării unei mici cantități de smalț de pe fața dinților. În cazul unor fațete dentare no prep, nu va fi necesară îndepărtarea smalțului dentar, procedura fiind efectuată fără anestezie.
 • Cat costa fatetele dentare?
  La Dentalist îți punem la dispoziție niște pachete ca tu să ai o idee clară cu privire la toate prețurile aferente întregului tratament, de la simularea inițială, până la cimentarea fațetelor finale.
 • Avantaje ale fatetelor dentare - Ce iti oferim?
  Fațetele dentare au un important rol în recăpătarea încrederii de sine, principalele lor avantaje fiind unele de ordin estetic: oferă un zâmbet perfect și sănătos; reprezintă o soluție estetică rapidă; sunt durabile; se pot obține îmbunătățiri ale mușcăturii.
 • Avantajele fatetelor dentare E-MAX & Tehnologia Full Smile
  Optarea pentru un tratament cu fațete dentare E-max aduce o serie de avantaje importante, detaliate în continuare: creșterea durabilității dinților (materialul ceramic E-MAX este cunoscut pentru durabilitatea sa crescută, mai mare decât cea a dinților naturali); obținerea unui aspect cât mai natural al dinților; tratamentul este complet personalizat (alegerea nuanței dorite pentru dinți este realizată după o discuție cu medicul).
 • Ce inseamna fatete dentare provizorii?
  Fațetele dentare provizorii, confecționate dintr-un material mai puțin rezistent, sunt o variantă temporară a fațetelor dentare permanente, create pentru a fi purtate pe o perioadă scurtă de timp, de obicei câteva săptămâni sau luni. Rolul acestor fațete este acela de a testa și a ajusta forma, mărimea, culoarea și aspectul fațetelor dentare permanente.
 • Etapele de tratament pentru fatetele dentare
  Tratamentul cu fațete dentare este un proces complex, care implică următoarele etape: Consultația inițială, set foto, radiografii dentare - 1h Realizarea planul de tratament digital - 4h Realizarea modelelor dentare cu care vei face un test-drive al noilor tăi zâmbet Probarea zâmbetului - 30 minute Șlefuirea dinților, scanarea pentru fațetele ceramice finale și aplicarea fațetelor provizorii - 2-4h Aplicarea fațetelor finale - 2-4h Consultația de control la 2-3 săptămâni de la aplicarea fațetelor definitive - 30 minute
 • Consultatia initiala si planul de tratament digital
  Reprezintă prima etapă a procesului de tratament și constă într-o discuție între pacient și medicul stomatolog cu privire la problemele estetice dentare pe care pacientul le dorește corectate, pentru a stabili dacă fațetele dentare sunt o opțiune potrivită. În cadrul consultației inițiale, medicul stomatolog va examina dinții, va face o evaluare a stării generale a sănătății orale a pacientului și va genera planul de tratament digital.
 • Realizarea modelelor dentare & probarea zambetului
  Realizarea modelelor dentare implică inregistrarea unei amprente digitale a dinților pacientului. Medicul si tehnicianul modeleaza digital forma si volumul dintilor, pentru ca fatetele propose sa se potriveasca cu trasaturile pacientului si sa se incadreze perfect cu aspectul lui. Procesul de probare a zâmbetului presupune plasarea fațetelor provizorii, de test, pe dinți. Scopul este de a verifica forma, mărimea și a culoarea viitorilor dinti, precum si potrivirea lor intr-o muscatura corecta pentru pacient. De asemenea, pacientul verifica aspectul dintilor, daca ii plac, cum i se incadreaza in aspectul fetei, cum se simte cu dintii. Odata ce toate aceste aspecte au fost verificate si pacientului ii plac dintii propusi, se trece la urmatoarea etapa.
 • Slefuirea, scanarea și aplicarea fatetelor provizorii
  Șlefuirea dinților implică îndepărtarea unei cantități mici de smalț de pe dinți, pentru a crea un spațiu suficient pentru plasarea fațetelor definitive.
 • Aplicarea fatetelor finale
  Procedura de aplicare a fațetelor definitive este ultima etapă a tratamentului și durează în general aproximativ patru ore. În timpul procedurii, medicul stomatolog va îndepărta fațetele temporare și le va aplica pe cele definitive.
 • Consultatie de control
  După aplicarea fațetelor dentare, este important să se realizeze o vizită de control la medicul stomatolog la cateva zile distanta. Se verifica aspectul fatetelor, faptul ca s-a indepartat orice urma de adeziv ramas in urma cimentarii. Foarte important, se verifica adaptarea fatetelor in muscatura pacientului - atunci cand pacientul mesteca sau vorbeste, fatetele trebuie sa nu se ciocneasca, sa aibe contacte echilibrate si corecte. ​ Din cauza faptului ca dintii se misca toata viata, controalele anuale sunt importante pentru a reajusta fatetele in muscatura pacientului.
 • Ce durata de viata au fatetele dentare?
  Durata de viață a fațetelor dentare depinde de calitatea materialelor utilizate și de modul de îngrijire al dinților. În general, fațetele dentare din din porțelan au o durată de viață mai lungă decât cele din rășini compozite sau din zirconiu. Cu o îngrijire adecvată a cavității bucale, persoanele cu fațete dentare porțelan pot păstra într-o stare optimă fațetele pentru minimum 10-15 ani.
 • Recomandari inainte & dupa aplicarea fatetelor
  Pentru a reduce orice riscuri asociate cu intervenția și pentru a crește succesul procedurii, se recomandă evitarea fumatului pentru 5-7 zile înainte de procedură. De asemenea, este necesar ca medicul stomatolog să fie informat cu privire la orice tip de procedură dentară recentă, cât și cu privire la medicamentele utilizate de către pacient. După aplicarea fațetelor dentare, este important să se urmeze o serie de recomandări, menite să protejeze noul aspect al dinților și să prevină orice probleme. Recomandările generale fac referire la igiena orală și includ:​ menținerea unei bune igiene orale; efectuarea de controale stomatologice regulate.
 • Contraindicatii fatete dentare
  În general, fațetele dentare sunt o opțiune sigură și eficientă pentru a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea dinților. Cu toate acestea, există câteva contraindicații sau situații în care fațetele dentare nu sunt recomandate. Acestea includ: boli parodontale sau alte afecțiuni ale țesutului gingival; dinți deteriorați sau care prezintă carii netratate; bruxismul sever (afecțiune caracterizată prin scrâșnirea involuntară a dinților); malocluzie sau probleme de aliniere dentară; eroziunea dentară sau dinți foarte subțiri, care nu pot susține fațete.
 • Igiena orala pentru intretinerea fatetelor dentare cat mai mult timp
  Întreținerea fațetelor dentare este o etapă obligatorie pentru menținerea acestora într-o stare optimă pentru cât mai mult timp. Dinții cu fațete necesită același nivel de îngrijire ca dinții naturali, nefiind necesară modificarea igienei orale, dacă aceasta este realizată corect. Periajul este recomandat a se efectua de două ori pe zi, fiind însoțit de ața dentară și apa de gură. Este necesar, de asemenea, să se evite pastele de dinți care au particule abrazive, deoarece acestea pot zgâria fațetele. În plus, la fel ca înainte de fațetarea dinților, se recomandă igienizarea profesională a dinților de cel puțin două ori pe an.
 • Intrebari frecvente
  Ce fac inainte de aplicarea fatetelor dentare? Deoarece procedura de aplicare a fațetelor dentare influențează semnificativ zâmbetul și implicit calitatea vieții, este important ca ea să fie efectuată de un stomatolog care înțelege întocmai nevoile și așteptările pacientului. De asemenea, este important ca pacientul să știe care este nuanța pe care dorește să o capete fațetele. Cat timp dureaza aplicarea fatetelor dentare? Durata aplicării fațetelor dentare poate varia în funcție de mai mulți factori, precum numărul de dinți care trebuie acoperiți cu fațete sau complexitatea tratamentului. În general, procesul de aplicare al fațetelor dentare durează în jur de 1-3 săptămâni. Cu ce se lipesc fatetele dentare? Fațetele dentare sunt lipite pe suprafața dinților cu ajutorul unui adeziv special, numit adeziv dentar, un compus care conține diferite ingrediente, cum ar fi rășini și agenți de întărire, care îi permit să adere la suprafața dinților și la fațetele dentare și să formeze o legătură puternică între cele două. Aplicarea fatetelor dentare doare? Procesul de aplicare a fațetelor dentare este unul minim invaziv, care nu produce durere, deoarece se realizează sub anestezie locală. Un ușor disconfort, resimțit în general în timpul șlefuirii dinților, poate fi însă semnalat de pacienți. Fatetele dentare pot cadea? Ce fac in aceasta situatie? Deși acest lucru este extrem de rar, fațetele dentare pot cădea. În astfel de situații, dacă fațeta nu a fost deteriorată, aceasta va putea fi recimentată de către medicul stomatolog. În cazul în care fațeta a fost deteriorată, va trebui să fie înlocuită cu o fațetă nouă. Fatetele dentare pot cauza carii? Fațetele dentare sunt structuri protetice care nu sunt predispuse la carii. Cu toate acestea, persoanele cu fațete dentare prezintă același risc de a dezvolta carii dentare pe dinții naturali ca și persoanele fără fațete dentare, deoarece fațetele nu protejează dinții împotriva dezvoltării cariilor. Fatele dentare pot cauza retragerea gingiilor? Aplicate în mod adecvat, fațetele dentare nu ar trebui să cauzeze retragerea gingiilor. O aplicare incorectă a fațetelor ceramice, cu îndepărtarea unei cantități prea mari de smalț de pe suprafața dinților, poate crește însă riscul de retracție gingivală. Cu toate acestea, riscul este unul redus și este influențat de igiena orală. Imi poate intra mancare sub fatete? Fațetele dentare sunt aplicate pe suprafața dinților și sunt fixate în mod sigur cu un adeziv special. Din acest motiv, nu există riscul ca alimentele sau particulele alimentare să pătrundă sub fațetele dentare Fatetele dentare isi pot schimba culoarea in timp? Fațetele dentare sunt realizate din materiale rezistente la pătare și decolorare. Cu toate acestea, anumiți factori, precum fumatul sau consumul de cafea, pot duce la schimbări minore de culoare în timp. Igiena orală deficitară, care favorizează apariția depunerilor de placă bacteriană, poate influența, de asemenea, culoarea unor fațete dentare, dar realizarea igienizărilor dentare regulate îndepărtează petele depuse pe suprafața fațetelor și le restabilește strălucirea.
 • Fatete dentare
  Fațetele dentare reprezintă una dintre cele mai populare metode de corectare a aspectului danturii, fiind preferate în special datorită faptului că sunt minim invazive și oferă rezultate rapide. Comparativ cu alte tratamente dentare menite să îmbunătățească aspectul danturii, care pot necesita extracții dentare sau perioade lungi de recuperare, fațetele dentare pot fi aplicate rapid și fără durere, iar recuperarea durează doar câteva zile. Fațetele sunt niște mici proteze dentare realizate în general din porțelan, zirconiu sau din materiale compozite, care se aplică pe suprafața din față a dinților, pentru a modifica aspectul estetic al acestora.
 • Ce sunt fatetele dentare Full Smile?
  Tehnologia Full Smile este o abordare modernă și personalizată folosită în timpul procedurilor de estetică dentară, care permite pacienților să obțină zâmbetul dorit printr-o serie de proceduri adaptate nevoilor individuale ale fiecăruia. Tehnologia implică utilizarea unor tehnici avansate de imagistică și proiectare computerizată, pentru a permite pacienților să vizualizeze zâmbetul pe care urmează să îl obțină, înainte de a începe orice procedură.
 • Cand se recomanda fatetele dentare?
  Fațetele dentare se utilizează pentru a îmbunătăți diferite probleme dentare, precum spațierile între dinți, petele sau decolorațiile dentare, cât și alte imperfecțiuni dentare. În general, medicii stomatologi recomandă fațete dentare atunci când există probleme minore de aliniere a dinților care nu necesită tratament ortodontic.
 • Cine poate si cine nu poate sa apeleze la fatetele dentare?
  Majoritatea persoanelor care își doresc să obțină un aspect mai plăcut al danturii pot apela la fațete dentare, cu mici excepții. Există anumite cazuri în care nu este recomandat să se aplice fațete dentare, deoarece acestea fie pot fi ineficiente, fie pot agrava condiții de sănătate orală. Fațetele nu pot fi aplicate pe dinții cu anomalii sau care sunt afectați de carii și nici pe dinții deteriorați, care nu pot susține fațete.
 • Tipuri de fatete dentare
  Există mai multe tipuri de fațete dentare, iar alegerea potrivită depinde de nevoile și de preferințele fiecărui pacient. Cele mai comune tipuri de fațete dentare sunt: Fatete din portelan/ceramica Fațetele dentare realizate din porțelan sunt cele mai frecvent utilizate pentru restaurările dentare, porțelanul fiind considerat cel mai estetic și cel mai puțin nociv material pentru țesuturile gingivale și țesuturile moi din jurul dintelui. Fatete din compozit Fațetele compozite sunt realizate din rășini compozite (un amestec de materiale sintetice) și particule de umpluturi minerale. Deși sunt stabile și rezistente, fațetele compozite nu oferă aceeași durabilitate ca fațetele din porțelan. Cu toate acestea, fațetele compozite sunt în general mai ieftine, astfel că pot fi o soluție mai accesibilă. Fatete din zirconiu Zirconiul este un aliaj biocompatibil cu organismul uman, în general mai durabil decât porțelanul, folosit în estetica dentară nu doar pentru conceperea de fațete dentare, ci și a coroanelor dentare. Utilizarea unor fațete dentare zirconiu prezintă numeroase avantaje, în special datorită durabilității, dar din punct de vedere al esteticii este mai opac, de aceea nu este recomandată folosirea lor pentru acoperirea dinților din față. Fatete dentare fara preparatie („no prep”) Fațetele dentare pot fi realizate cu sau fără preparație dentară, diferența dintre cele două tipuri de proceduri fiind dată de necesitatea îndepărtării unei mici cantități de smalț de pe fața dinților. În cazul unor fațete dentare no prep, nu va fi necesară îndepărtarea smalțului dentar, procedura fiind efectuată fără anestezie.
 • Cat costa fatetele dentare?
  La Dentalist îți punem la dispoziție niște pachete ca tu să ai o idee clară cu privire la toate prețurile aferente întregului tratament, de la simularea inițială, până la cimentarea fațetelor finale.
 • Avantaje ale fatetelor dentare - Ce iti oferim?
  Fațetele dentare au un important rol în recăpătarea încrederii de sine, principalele lor avantaje fiind unele de ordin estetic: oferă un zâmbet perfect și sănătos; reprezintă o soluție estetică rapidă; sunt durabile; se pot obține îmbunătățiri ale mușcăturii.
 • Avantajele fatetelor dentare E-MAX & Tehnologia Full Smile
  Optarea pentru un tratament cu fațete dentare E-max aduce o serie de avantaje importante, detaliate în continuare: creșterea durabilității dinților (materialul ceramic E-MAX este cunoscut pentru durabilitatea sa crescută, mai mare decât cea a dinților naturali); obținerea unui aspect cât mai natural al dinților; tratamentul este complet personalizat (alegerea nuanței dorite pentru dinți este realizată după o discuție cu medicul).
 • Ce inseamna fatete dentare provizorii?
  Fațetele dentare provizorii, confecționate dintr-un material mai puțin rezistent, sunt o variantă temporară a fațetelor dentare permanente, create pentru a fi purtate pe o perioadă scurtă de timp, de obicei câteva săptămâni sau luni. Rolul acestor fațete este acela de a testa și a ajusta forma, mărimea, culoarea și aspectul fațetelor dentare permanente.
 • Etapele de tratament pentru fatetele dentare
  Tratamentul cu fațete dentare este un proces complex, care implică următoarele etape: Consultația inițială, set foto, radiografii dentare - 1h Realizarea planul de tratament digital - 4h Realizarea modelelor dentare cu care vei face un test-drive al noilor tăi zâmbet Probarea zâmbetului - 30 minute Șlefuirea dinților, scanarea pentru fațetele ceramice finale și aplicarea fațetelor provizorii - 2-4h Aplicarea fațetelor finale - 2-4h Consultația de control la 2-3 săptămâni de la aplicarea fațetelor definitive - 30 minute
 • Consultatia initiala si planul de tratament digital
  Reprezintă prima etapă a procesului de tratament și constă într-o discuție între pacient și medicul stomatolog cu privire la problemele estetice dentare pe care pacientul le dorește corectate, pentru a stabili dacă fațetele dentare sunt o opțiune potrivită. În cadrul consultației inițiale, medicul stomatolog va examina dinții, va face o evaluare a stării generale a sănătății orale a pacientului și va genera planul de tratament digital.
 • Realizarea modelelor dentare & probarea zambetului
  Realizarea modelelor dentare implică inregistrarea unei amprente digitale a dinților pacientului. Medicul si tehnicianul modeleaza digital forma si volumul dintilor, pentru ca fatetele propose sa se potriveasca cu trasaturile pacientului si sa se incadreze perfect cu aspectul lui. Procesul de probare a zâmbetului presupune plasarea fațetelor provizorii, de test, pe dinți. Scopul este de a verifica forma, mărimea și a culoarea viitorilor dinti, precum si potrivirea lor intr-o muscatura corecta pentru pacient. De asemenea, pacientul verifica aspectul dintilor, daca ii plac, cum i se incadreaza in aspectul fetei, cum se simte cu dintii. Odata ce toate aceste aspecte au fost verificate si pacientului ii plac dintii propusi, se trece la urmatoarea etapa.
 • Slefuirea, scanarea și aplicarea fatetelor provizorii
  Șlefuirea dinților implică îndepărtarea unei cantități mici de smalț de pe dinți, pentru a crea un spațiu suficient pentru plasarea fațetelor definitive.
 • Aplicarea fatetelor finale
  Procedura de aplicare a fațetelor definitive este ultima etapă a tratamentului și durează în general aproximativ patru ore. În timpul procedurii, medicul stomatolog va îndepărta fațetele temporare și le va aplica pe cele definitive.
 • Consultatie de control
  După aplicarea fațetelor dentare, este important să se realizeze o vizită de control la medicul stomatolog la cateva zile distanta. Se verifica aspectul fatetelor, faptul ca s-a indepartat orice urma de adeziv ramas in urma cimentarii. Foarte important, se verifica adaptarea fatetelor in muscatura pacientului - atunci cand pacientul mesteca sau vorbeste, fatetele trebuie sa nu se ciocneasca, sa aibe contacte echilibrate si corecte. ​ Din cauza faptului ca dintii se misca toata viata, controalele anuale sunt importante pentru a reajusta fatetele in muscatura pacientului.
 • Ce durata de viata au fatetele dentare?
  Durata de viață a fațetelor dentare depinde de calitatea materialelor utilizate și de modul de îngrijire al dinților. În general, fațetele dentare din din porțelan au o durată de viață mai lungă decât cele din rășini compozite sau din zirconiu. Cu o îngrijire adecvată a cavității bucale, persoanele cu fațete dentare porțelan pot păstra într-o stare optimă fațetele pentru minimum 10-15 ani.
 • Recomandari inainte & dupa aplicarea fatetelor
  Pentru a reduce orice riscuri asociate cu intervenția și pentru a crește succesul procedurii, se recomandă evitarea fumatului pentru 5-7 zile înainte de procedură. De asemenea, este necesar ca medicul stomatolog să fie informat cu privire la orice tip de procedură dentară recentă, cât și cu privire la medicamentele utilizate de către pacient. După aplicarea fațetelor dentare, este important să se urmeze o serie de recomandări, menite să protejeze noul aspect al dinților și să prevină orice probleme. Recomandările generale fac referire la igiena orală și includ:​ menținerea unei bune igiene orale; efectuarea de controale stomatologice regulate.
 • Contraindicatii fatete dentare
  În general, fațetele dentare sunt o opțiune sigură și eficientă pentru a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea dinților. Cu toate acestea, există câteva contraindicații sau situații în care fațetele dentare nu sunt recomandate. Acestea includ: boli parodontale sau alte afecțiuni ale țesutului gingival; dinți deteriorați sau care prezintă carii netratate; bruxismul sever (afecțiune caracterizată prin scrâșnirea involuntară a dinților); malocluzie sau probleme de aliniere dentară; eroziunea dentară sau dinți foarte subțiri, care nu pot susține fațete.
 • Igiena orala pentru intretinerea fatetelor dentare cat mai mult timp
  Întreținerea fațetelor dentare este o etapă obligatorie pentru menținerea acestora într-o stare optimă pentru cât mai mult timp. Dinții cu fațete necesită același nivel de îngrijire ca dinții naturali, nefiind necesară modificarea igienei orale, dacă aceasta este realizată corect. Periajul este recomandat a se efectua de două ori pe zi, fiind însoțit de ața dentară și apa de gură. Este necesar, de asemenea, să se evite pastele de dinți care au particule abrazive, deoarece acestea pot zgâria fațetele. În plus, la fel ca înainte de fațetarea dinților, se recomandă igienizarea profesională a dinților de cel puțin două ori pe an.
 • Intrebari frecvente
  Ce fac inainte de aplicarea fatetelor dentare? Deoarece procedura de aplicare a fațetelor dentare influențează semnificativ zâmbetul și implicit calitatea vieții, este important ca ea să fie efectuată de un stomatolog care înțelege întocmai nevoile și așteptările pacientului. De asemenea, este important ca pacientul să știe care este nuanța pe care dorește să o capete fațetele. Cat timp dureaza aplicarea fatetelor dentare? Durata aplicării fațetelor dentare poate varia în funcție de mai mulți factori, precum numărul de dinți care trebuie acoperiți cu fațete sau complexitatea tratamentului. În general, procesul de aplicare al fațetelor dentare durează în jur de 1-3 săptămâni. Cu ce se lipesc fatetele dentare? Fațetele dentare sunt lipite pe suprafața dinților cu ajutorul unui adeziv special, numit adeziv dentar, un compus care conține diferite ingrediente, cum ar fi rășini și agenți de întărire, care îi permit să adere la suprafața dinților și la fațetele dentare și să formeze o legătură puternică între cele două. Aplicarea fatetelor dentare doare? Procesul de aplicare a fațetelor dentare este unul minim invaziv, care nu produce durere, deoarece se realizează sub anestezie locală. Un ușor disconfort, resimțit în general în timpul șlefuirii dinților, poate fi însă semnalat de pacienți. Fatetele dentare pot cadea? Ce fac in aceasta situatie? Deși acest lucru este extrem de rar, fațetele dentare pot cădea. În astfel de situații, dacă fațeta nu a fost deteriorată, aceasta va putea fi recimentată de către medicul stomatolog. În cazul în care fațeta a fost deteriorată, va trebui să fie înlocuită cu o fațetă nouă. Fatetele dentare pot cauza carii? Fațetele dentare sunt structuri protetice care nu sunt predispuse la carii. Cu toate acestea, persoanele cu fațete dentare prezintă același risc de a dezvolta carii dentare pe dinții naturali ca și persoanele fără fațete dentare, deoarece fațetele nu protejează dinții împotriva dezvoltării cariilor. Fatele dentare pot cauza retragerea gingiilor? Aplicate în mod adecvat, fațetele dentare nu ar trebui să cauzeze retragerea gingiilor. O aplicare incorectă a fațetelor ceramice, cu îndepărtarea unei cantități prea mari de smalț de pe suprafața dinților, poate crește însă riscul de retracție gingivală. Cu toate acestea, riscul este unul redus și este influențat de igiena orală. Imi poate intra mancare sub fatete? Fațetele dentare sunt aplicate pe suprafața dinților și sunt fixate în mod sigur cu un adeziv special. Din acest motiv, nu există riscul ca alimentele sau particulele alimentare să pătrundă sub fațetele dentare Fatetele dentare isi pot schimba culoarea in timp? Fațetele dentare sunt realizate din materiale rezistente la pătare și decolorare. Cu toate acestea, anumiți factori, precum fumatul sau consumul de cafea, pot duce la schimbări minore de culoare în timp. Igiena orală deficitară, care favorizează apariția depunerilor de placă bacteriană, poate influența, de asemenea, culoarea unor fațete dentare, dar realizarea igienizărilor dentare regulate îndepărtează petele depuse pe suprafața fațetelor și le restabilește strălucirea.

Aparat dentar Invisalign

Aparatul dentar, cunoscut și sub numele de aparat ortodontic, este un dispozitiv medical utilizat pentru a corecta ocluzia dentară incorectă și pentru a îmbunătăți funcția și aspectul dentar. Confecționate în trecut aproape exclusiv din materiale metalice, care ofereau un disconfort major pacientului, în prezent aparatele dentare sunt realizate din materiale estetice și confortabile, cum ar fi ceramica, safirul sau plasticul transparent, fiind mult mult puțin vizibile și semnificativ mai confortabile.

Ce este aparatul Invisalign?

Aparatul Invisalign reprezintă o tehnologie modernă de îndreptare a dinților, fiind folosită cu succes în tratamentul unor patologii ortodontice complexe. Aparatul Invisalign este un tip de aparat dentar invizibil care folosește o serie de gutiere transparente personalizate, create dintr-un material plastic confortabil și sigur pentru organism.

Cum functioneaza tehnologia Invisalign?

Invisalign este o tehnologie care a revoluționat tratamentul ortodontic, prin eliminarea nevoii de utilizare a dispozitivelor metalice, oferind în schimb o soluție estetică și mai confortabilă pentru pacienți. Planul de tratament Invisalign este complet digitalizat și se bazează pe amprenta dentară a pacientului și pe fotografii și radiografii intraorale digitale. Cu ajutorul acestora, medicul stomatolog creează un model 3D al dinților pacientului, folosit pentru conceperea setului de gutiere personalizate, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Setul de gutiere transparente, realizat dintr-un material termoplastic durabil, va fi apoi aplicat direct pe dinți. În timpul tratamentului Invisalign, pacienții vor purta mai multe serii de gutiere, fiecare set fiind folosit pentru o perioadă de timp stabilită de medicul stomatolog. Pe măsură ce pacientul trece de la o serie la alta, gutierele se vor ajusta treptat poziției dinților, corectând astfel problemele ortodontice într-un mod eficient.

Aparat dentar Invisalign

Aparatul dentar, cunoscut și sub numele de aparat ortodontic, este un dispozitiv medical utilizat pentru a corecta ocluzia dentară incorectă și pentru a îmbunătăți funcția și aspectul dentar. Confecționate în trecut aproape exclusiv din materiale metalice, care ofereau un disconfort major pacientului, în prezent aparatele dentare sunt realizate din materiale estetice și confortabile, cum ar fi ceramica, safirul sau plasticul transparent, fiind mult mult puțin vizibile și semnificativ mai confortabile.

Ce este aparatul Invisalign?

Aparatul Invisalign reprezintă o tehnologie modernă de îndreptare a dinților, fiind folosită cu succes în tratamentul unor patologii ortodontice complexe. Aparatul Invisalign este un tip de aparat dentar invizibil care folosește o serie de gutiere transparente personalizate, create dintr-un material plastic confortabil și sigur pentru organism.

Cum functioneaza tehnologia Invisalign?

Invisalign este o tehnologie care a revoluționat tratamentul ortodontic, prin eliminarea nevoii de utilizare a dispozitivelor metalice, oferind în schimb o soluție estetică și mai confortabilă pentru pacienți. Planul de tratament Invisalign este complet digitalizat și se bazează pe amprenta dentară a pacientului și pe fotografii și radiografii intraorale digitale. Cu ajutorul acestora, medicul stomatolog creează un model 3D al dinților pacientului, folosit pentru conceperea setului de gutiere personalizate, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Setul de gutiere transparente, realizat dintr-un material termoplastic durabil, va fi apoi aplicat direct pe dinți. În timpul tratamentului Invisalign, pacienții vor purta mai multe serii de gutiere, fiecare set fiind folosit pentru o perioadă de timp stabilită de medicul stomatolog. Pe măsură ce pacientul trece de la o serie la alta, gutierele se vor ajusta treptat poziției dinților, corectând astfel problemele ortodontice într-un mod eficient.

Aparat dentar Invisalign

Aparatul dentar, cunoscut și sub numele de aparat ortodontic, este un dispozitiv medical utilizat pentru a corecta ocluzia dentară incorectă și pentru a îmbunătăți funcția și aspectul dentar. Confecționate în trecut aproape exclusiv din materiale metalice, care ofereau un disconfort major pacientului, în prezent aparatele dentare sunt realizate din materiale estetice și confortabile, cum ar fi ceramica, safirul sau plasticul transparent, fiind mult mult puțin vizibile și semnificativ mai confortabile.

Ce este aparatul Invisalign?

Aparatul Invisalign reprezintă o tehnologie modernă de îndreptare a dinților, fiind folosită cu succes în tratamentul unor patologii ortodontice complexe. Aparatul Invisalign este un tip de aparat dentar invizibil care folosește o serie de gutiere transparente personalizate, create dintr-un material plastic confortabil și sigur pentru organism.

Cum functioneaza tehnologia Invisalign?

Invisalign este o tehnologie care a revoluționat tratamentul ortodontic, prin eliminarea nevoii de utilizare a dispozitivelor metalice, oferind în schimb o soluție estetică și mai confortabilă pentru pacienți. Planul de tratament Invisalign este complet digitalizat și se bazează pe amprenta dentară a pacientului și pe fotografii și radiografii intraorale digitale. 

Cu ajutorul acestora, medicul stomatolog creează un model 3D al dinților pacientului, folosit pentru conceperea setului de gutiere personalizate, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Setul de gutiere transparente, realizat dintr-un material termoplastic durabil, va fi apoi aplicat direct pe dinți.

În timpul tratamentului Invisalign, pacienții vor purta mai multe serii de gutiere, fiecare set fiind folosit pentru o perioadă de timp stabilită de medicul stomatolog. Pe măsură ce pacientul trece de la o serie la alta, gutierele se vor ajusta treptat poziției dinților, corectând astfel problemele ortodontice într-un mod eficient.

Aparat dentar Invisalign

Aparatul dentar, cunoscut și sub numele de aparat ortodontic, este un dispozitiv medical utilizat pentru a corecta ocluzia dentară incorectă și pentru a îmbunătăți funcția și aspectul dentar. Confecționate în trecut aproape exclusiv din materiale metalice, care ofereau un disconfort major pacientului, în prezent aparatele dentare sunt realizate din materiale estetice și confortabile, cum ar fi ceramica, safirul sau plasticul transparent, fiind mult mult puțin vizibile și semnificativ mai confortabile.

Ce este aparatul Invisalign?

Aparatul Invisalign reprezintă o tehnologie modernă de îndreptare a dinților, fiind folosită cu succes în tratamentul unor patologii ortodontice complexe. Aparatul Invisalign este un tip de aparat dentar invizibil care folosește o serie de gutiere transparente personalizate, create dintr-un material plastic confortabil și sigur pentru organism.

Aparat dentar Invisalign

Aparatul dentar, cunoscut și sub numele de aparat ortodontic, este un dispozitiv medical utilizat pentru a corecta ocluzia dentară incorectă și pentru a îmbunătăți funcția și aspectul dentar. Confecționate în trecut aproape exclusiv din materiale metalice, care ofereau un disconfort major pacientului, în prezent aparatele dentare sunt realizate din materiale estetice și confortabile, cum ar fi ceramica, safirul sau plasticul transparent, fiind mult mult puțin vizibile și semnificativ mai confortabile.

Aparat dentar Invisalign

Aparatul dentar, cunoscut și sub numele de aparat ortodontic, este un dispozitiv medical utilizat pentru a corecta ocluzia dentară incorectă și pentru a îmbunătăți funcția și aspectul dentar. Confecționate în trecut aproape exclusiv din materiale metalice, care ofereau un disconfort major pacientului, în prezent aparatele dentare sunt realizate din materiale estetice și confortabile, cum ar fi ceramica, safirul sau plasticul transparent, fiind mult mult puțin vizibile și semnificativ mai confortabile.

Ce este aparatul Invisalign?

Aparatul Invisalign reprezintă o tehnologie modernă de îndreptare a dinților, fiind folosită cu succes în tratamentul unor patologii ortodontice complexe. Aparatul Invisalign este un tip de aparat dentar invizibil care folosește o serie de gutiere transparente personalizate, create dintr-un material plastic confortabil și sigur pentru organism.

Cum functioneaza tehnologia Invisalign?

Invisalign este o tehnologie care a revoluționat tratamentul ortodontic, prin eliminarea nevoii de utilizare a dispozitivelor metalice, oferind în schimb o soluție estetică și mai confortabilă pentru pacienți. Planul de tratament Invisalign este complet digitalizat și se bazează pe amprenta dentară a pacientului și pe fotografii și radiografii intraorale digitale. Cu ajutorul acestora, medicul stomatolog creează un model 3D al dinților pacientului, folosit pentru conceperea setului de gutiere personalizate, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Setul de gutiere transparente, realizat dintr-un material termoplastic durabil, va fi apoi aplicat direct pe dinți. În timpul tratamentului Invisalign, pacienții vor purta mai multe serii de gutiere, fiecare set fiind folosit pentru o perioadă de timp stabilită de medicul stomatolog. Pe măsură ce pacientul trece de la o serie la alta, gutierele se vor ajusta treptat poziției dinților, corectând astfel problemele ortodontice într-un mod eficient.

Ce probleme dentare poate corecta aparatul dentar Invisalign?

Planul de tratament Invisalign poate corecta o gamă largă de probleme dentare ușoare până la moderate, de la poziționarea dinților în mod neadecvat (dinți spațiati, dinți înghesuiți, etc.) până la ocluzii incorecte. Deoarece poziționarea strâmbă a dinților afectează nu doar estetica, ci și funcțiile aparatului dento-maxilar, masticația sau modul în care o persoană vorbește, tratamentul cu aparat dentar Invisalign are nu doar un rol estetic, ci și funcțional.

Instructiunile de purtare pentru aparatul dentar Invisalign

Eficacitatea tratamentului cu Invisalign depinde de modul în care pacientul respectă instrucțiunile de purtare ale aparatului. Astfel, pentru a obține rezultate dorite, este important ca aparatul să fie purtat pentru 20-22 de ore pe zi, să fie curățat cu regularitate și să fie îndepărtat în timpul meselor.

Evaluarea evolutiei tratamentului & mentinerea rezultatelor

Evaluarea evoluției tratamentului cu Invisalign se face de obicei în timpul programărilor la cabinetul medicului dentist, care va monitoriza poziționarea dinților și va ajusta planul de tratament în consecință. Sistemul de imagistică 3D permite, de asemenea, monitorizarea în detaliu a evoluției poziționării dinților.

Avantaje - Aparat dentar Invisalign

Invisalign oferă posibilitatea obținerii unui zâmbet perfect, cu dinți drepți și sănătoși, într-un timp mult mai scurt decât cu aparatele dentare clasice. Principalele avantaje oferite de aparatul Invisalign: • plan de tratament până la de două ori mai scurt, comparativ cu aparatele dentare tradiționale; • tratament non-invaziv, adaptat nevoilor fiecărui pacient, cu rezultate vizibile în doar 3 luni; • îmbunătățirea stimei de sine la fiecare schimbare a gutierelor; • confort sporit în îngrijirea danturii, datorită posibilității îndepărtării gutierelor; • un disconfort semnificativ mai redus în timpul purtării, comparativ cu aparatul dentar tradițional; • posibilitatea tratării afecțiunilor ortodontice complexe. De asemenea, Invisalign reducere riscul de apariție a afecțiunilor orale sau gingivale, cât și riscul de demineralizare a dinților, probleme asociate cu purtarea aparatului ortodontic clasic. În plus, deoarece gutierele pot fi îndepărtate în timpul meselor, aparatul Invisalign nu impune modificarea obiceiurilor alimentare.

Consultatia initiala pentru diagnosticare & amprentare 

Consultația inițială la medicul dentist începe cu o examinare a danturii și a istoricului medical al pacientului, urmată de o discuție cu privire la obiectivele pe care pacientul le are și cum tratamentul ortodontic cu aparat transparent Invisalign poate fi folosit pentru a satisface aceste obiective. Dacă pacientul decide să continue cu tratamentul Invisalign, medicul ortodont va efectua fotografii și radiografii intraorale și scanări digitale, cu ajutorul cărora va realiza modelul 3D al danturii.

Realizarea planului de tratament digital Invisalign

Folosind imaginea digitală 3D a danturii pacientului, specialistul ortodont poate începe să planifice tratamentul. Acest lucru poate include determinarea numărului de aliniatoare necesare, stabilirea poziției corecte a dinților și stabilirea duratei tratamentului. Odată ce planul de tratament a fost realizat, proces care în general durează între 2 și 3 săptămâni, se poate trece la următorul pas, producția aparatului dentar.

Realizarea aparatului dentar Invisalign

Gutierele personalizate Invisalign sunt realizate printr-o tehnologie avansată de imprimare 3D. Folosind imaginea digitală a danturii pacientului, un soft specializat împarte procesul de aliniere a dinților în mai multe etape. Pe baza acestor etape, se creează un set de aliniatoare pentru fiecare pas al tratamentului. Producția aparatului dentar personalizat se realizează în SUA și durează în general maximum două săptămâni.

Aparat dentar Invisalign

Aparatul dentar, cunoscut și sub numele de aparat ortodontic, este un dispozitiv medical utilizat pentru a corecta ocluzia dentară incorectă și pentru a îmbunătăți funcția și aspectul dentar. Confecționate în trecut aproape exclusiv din materiale metalice, care ofereau un disconfort major pacientului, în prezent aparatele dentare sunt realizate din materiale estetice și confortabile, cum ar fi ceramica, safirul sau plasticul transparent, fiind mult mult puțin vizibile și semnificativ mai confortabile.

Ce este aparatul Invisalign?

Aparatul Invisalign reprezintă o tehnologie modernă de îndreptare a dinților, fiind folosită cu succes în tratamentul unor patologii ortodontice complexe. Aparatul Invisalign este un tip de aparat dentar invizibil care folosește o serie de gutiere transparente personalizate, create dintr-un material plastic confortabil și sigur pentru organism.

Cum functioneaza tehnologia Invisalign?

Invisalign este o tehnologie care a revoluționat tratamentul ortodontic, prin eliminarea nevoii de utilizare a dispozitivelor metalice, oferind în schimb o soluție estetică și mai confortabilă pentru pacienți. Planul de tratament Invisalign este complet digitalizat și se bazează pe amprenta dentară a pacientului și pe fotografii și radiografii intraorale digitale. 

Cu ajutorul acestora, medicul stomatolog creează un model 3D al dinților pacientului, folosit pentru conceperea setului de gutiere personalizate, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Setul de gutiere transparente, realizat dintr-un material termoplastic durabil, va fi apoi aplicat direct pe dinți.

În timpul tratamentului Invisalign, pacienții vor purta mai multe serii de gutiere, fiecare set fiind folosit pentru o perioadă de timp stabilită de medicul stomatolog. Pe măsură ce pacientul trece de la o serie la alta, gutierele se vor ajusta treptat poziției dinților, corectând astfel problemele ortodontice într-un mod eficient.

Aparat dentar Invisalign

Aparatul dentar, cunoscut și sub numele de aparat ortodontic, este un dispozitiv medical utilizat pentru a corecta ocluzia dentară incorectă și pentru a îmbunătăți funcția și aspectul dentar. Confecționate în trecut aproape exclusiv din materiale metalice, care ofereau un disconfort major pacientului, în prezent aparatele dentare sunt realizate din materiale estetice și confortabile, cum ar fi ceramica, safirul sau plasticul transparent, fiind mult mult puțin vizibile și semnificativ mai confortabile.

Ce este aparatul Invisalign?

Aparatul Invisalign reprezintă o tehnologie modernă de îndreptare a dinților, fiind folosită cu succes în tratamentul unor patologii ortodontice complexe. Aparatul Invisalign este un tip de aparat dentar invizibil care folosește o serie de gutiere transparente personalizate, create dintr-un material plastic confortabil și sigur pentru organism.

Cum functioneaza tehnologia Invisalign?

Invisalign este o tehnologie care a revoluționat tratamentul ortodontic, prin eliminarea nevoii de utilizare a dispozitivelor metalice, oferind în schimb o soluție estetică și mai confortabilă pentru pacienți. Planul de tratament Invisalign este complet digitalizat și se bazează pe amprenta dentară a pacientului și pe fotografii și radiografii intraorale digitale. 

Cu ajutorul acestora, medicul stomatolog creează un model 3D al dinților pacientului, folosit pentru conceperea setului de gutiere personalizate, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Setul de gutiere transparente, realizat dintr-un material termoplastic durabil, va fi apoi aplicat direct pe dinți.

În timpul tratamentului Invisalign, pacienții vor purta mai multe serii de gutiere, fiecare set fiind folosit pentru o perioadă de timp stabilită de medicul stomatolog. Pe măsură ce pacientul trece de la o serie la alta, gutierele se vor ajusta treptat poziției dinților, corectând astfel problemele ortodontice într-un mod eficient.

Cum functioneaza tehnologia Invisalign?

Invisalign este o tehnologie care a revoluționat tratamentul ortodontic, prin eliminarea nevoii de utilizare a dispozitivelor metalice, oferind în schimb o soluție estetică și mai confortabilă pentru pacienți. Planul de tratament Invisalign este complet digitalizat și se bazează pe amprenta dentară a pacientului și pe fotografii și radiografii intraorale digitale. 

Cu ajutorul acestora, medicul stomatolog creează un model 3D al dinților pacientului, folosit pentru conceperea setului de gutiere personalizate, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Setul de gutiere transparente, realizat dintr-un material termoplastic durabil, va fi apoi aplicat direct pe dinți.

În timpul tratamentului Invisalign, pacienții vor purta mai multe serii de gutiere, fiecare set fiind folosit pentru o perioadă de timp stabilită de medicul stomatolog. Pe măsură ce pacientul trece de la o serie la alta, gutierele se vor ajusta treptat poziției dinților, corectând astfel problemele ortodontice într-un mod eficient.

bottom of page