top of page

Albirea dentară. Tipuri de tratament




Albirea dentară la cabinet


Albirea dentară nu doare, dar sunt situații în care pacientul poate să resimtă sensibilitate dentară. Atunci când faci albire dentară la cabinet, medicul dentist poate să intervină pentru a opri procedura. Substanța de albire poate acționa diferit în funcție de tipul de smalț și sunt situații în care poate apărea sensibilitatea. De regulă, aceasta trece în 2-3 zile, dar dacă persistă puteți opta pentru procedura de desensibilizare dentară. 


Albire dentară cu gutiere


În cazul albirii cu gutiere se fac niște mulaje specifice pentru fiecare pacient în parte, în care se pune un gel special pentru albire. Gutierele se pun pe dinți și se păstrează pe dinți în funcție de indicațiile substanței respective. Nu țineți substanța de albire peste timpul menționat și nu dormiți cu gutierele!


Albire dentară cu benzi


Benzile sunt o opțiune bună pentru albirea dinților, în condițiile în care nu aveți plombe și dinți tratați pe canal. Atenție la aplicarea benzilor, deoarece e posibil să nu le lipiți uniform pe toată suprafața dinților. 


Albirea dentară funcționează în toate cazurile?


Este important de menționat faptul că sunt situații particulare în care albirea dentară să nu ți se potrivească. Dacă ai plombe, fațete, coroane, încrustații pe dințiii pe care vrei să îi albești, materialul din care sunt realizate lucrările protetice mentionațe nu va permite acest lucru. Materialul din care s-au făcut plombele și ceramica nu se albesc. Dacă optați pentru procedura de albire dentară, este recomandat să înlocuiți ulterior lucrările, pentru un rezultat uniform.

Întotdeauna este bine ca un medic să îți verifice fiecare dinte în parte, dacă există probleme dentare și în funcție de asta să decidă pașii tratamentului.

Kommentare


bottom of page